Rumunija pronašla delove drona u polju blizu granice sa Ukrajinom

Rumunija je saopštila da je u polju kraj Dunava, blizu granice sa Ukrajinom, pronašla krhotine za koje sumnja da su delovi uništenog drona.
Rumunija pronašla delove drona u polju blizu granice sa Ukrajinom
Foto: Pexels (Jeshoots.com)

Ministarstvo odbrane Rumunije, NATO članice, saopštilo je da su sinoć "na poljoprivrednom zemljištu u Insula Mare a Brailei identifikovani fragmenti koji izgledaju kao da potiču iz vazdušne naprave (drona)".

Rusija je prethodne noći izvodila napade na ciljeve u zapadnoj i centralnoj Ukrajini raketama i dronovima, a Ministarstvo navodi da sprovodi istragu o incidentu, prenosi Gardijan.

"NATO ima zajedničku obavezu odbrane ako jedna od njegovih članica bude napadnuta, ali Atlantski savez i rumunski zvaničnici su nakon sličnih incidenata u prošlosti rekli da nisu pronašli dokaze o bilo kakvom namernom napadu na Rumuniju", navodi se u saopštenju.

  • Jaa

    29.03.2024 12:49
    frka a aa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet