"Amber alert" uskoro u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj su u toku intenzivne aktivnosti oko uvođenja sistema ranog obaveštavanja o nestalim licima "Amber alert".
"Amber alert" uskoro u Republici Srpskoj
Foto: Pixabay
To je naveo ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i dodao da veruje da će brzo biti uspostavljeni svi neophodni tehnički kapaciteti za njegovo pokretanje, preneo je danas RTRS.
"Intenzivne aktivnosti na uvođenju ovog sistema u Republici Srpskoj vođene su i pre nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a sada su samo dodatno pojačane", istakao je Karan, navodeći da su mediji jedan od najznačajnijih aktera tog sistema.
"Još od ranijih vremena, sa policijskog aspekta mi postupamo iste sekunde po dojavi o nestanku deteta. Jako je važno da se ne čeka neki period od 24 časa. U proteklom periodu smo imali nekoliko situacija koje smo uspešno rešili. Jako je važno da naš MUP nema nijednu raspisanu potragu za nestalim detetom u RS", dodao je Karan.
  • y

    01.04.2024 12:42
    Rugala se sova senici
    @milenko
    A kako da funkcionise kad oni sto najvise kritikuju ne znaju prvo da se pogledaju u ogledalo i opismene?
    Pise se mafijaških a ne "mafijskih", tako da ti ove namerne greske nisu uspele jer ste sami sebe ismejali,pokusavajuci da ismejete drugog.
  • milenko

    01.04.2024 06:53
    srBski svet
    ne može i neće funkcionisati bez ostalih ljudi i ovih tkz 'državica'-(nacionalističko-rehhhligijski &političarsko-mafijskih)torova i obora za ovce i goveda ni u čemu pa tako ni u ovoj radnji-poslu !!!.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet