Policijska uprava Banjaluke podnela prijavu protiv gradonačelnika Stanivukovića

Protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i vršioca dužnosti načelnika Odeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave Vuka Višekrune Policijska uprava Banjaluke podnela je krivičnu prijavu.
Prijava je podneta zbog sumnje da su nenamenski utrošili 1,7 miliona konvertibilnih maraka (oko 870 hiljada evra) iz kreditnih sredstava.
 
Stanivuković se sumnjiči za krivično delo obmane pri dobijanju kredita, a Višekrunu za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.
Banjalučki mediji objavili su da se istraga odnosi na gradnju kružnog toka na Bulevaru cara Dušana, kojim je, mimo Regulacionog plana, izmenjen režim saobraćaja u Banjaluci.
 
U prijavi se navodi da je Stanivuković, u ime Grada, potpisao ugovor o dugoročnom kreditu u iznosu od 25 miliona maraka (oko 12,8 miliona evra) za finansiranje kapitalnih investicija.
Kreditom je tačno definisano i određeno na šta će sredstva biti utrošena.
 
Međutim, deo tih sredstava je usmeren za izgradnju tog kružnog toka, koji nije bio obuhvaćen kreditom.
 
U prijavi se Višekruna tereti da je potpisao lokacijske uslove i rešenje kojim je izdata građevinska dozvola za projekat izmene saobraćaja u Banjaluci, na lokaciji na kojoj je kružna raskrsnica izgrađena.
 
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je krivičnu prijavu ocenio kao "političku priču i budalaštinu", navodeći da se radi o novcu, koji je "potrošen na građane".
  • Jelka

    04.04.2024 00:45
    Tamo dole
    Pa nije kruzni tok odneo svojoj kuci, ili dao nekom svom bliznjem. Utoseno je u svoj grad, kruzni tok sluzi gradjanima BL! Ako nemate nesto konkretno da osudite decka , nemojte ni ovakve gluposti.
  • Histerija historije

    03.04.2024 19:41
    Falsifikat
    Zamislite ljudi, šta bi rekao jadni Car Dušan kad bi znao da tamo daleko u Banjojluuuci ima ulica sa njegovim imenom?! Sigurno mu ne bi bilo drago zbog falsifikovanja istorije.
  • Дада

    03.04.2024 19:27
    Ма да, све они троше на грађане.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.