Najviše jemstvo u istoriji crnogorskog pravosuđa: Petar Lazović ponudio 9,3 miliona evra - i odbijen

Petar Lazović ponudio je jemstvo od 9,3 miliona evra za izlazak iz pritvora, što je najveće jemstvo u istoriji crnogorskog pravosuđa, koje je sud odbio.
Najviše jemstvo u istoriji crnogorskog pravosuđa: Petar Lazović ponudio 9,3 miliona evra - i odbijen
Foto: Pixabay
Okrivljeni Lazović, bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, uhapšen je u julu 2022. po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje mu na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i oružja.
 
Ovo je poslednja u nizu milionska ponuda za jemstvo koje je Lazović dostavio Višem sudu u Podgorici kako bi se branio sa slobode.
Kao i prethodne, sud je i ovu od 9,3 miliona evra odbio 27. marta, piše u odgovoru suda dostavljenom Radiju slobodna Evropa (RSE).
 
Advokat Borivoje Borović je za RSE rekao da se u obrazloženju odbijanja jemstva, između ostalog, navodi da je okrivljeni raspolagao računom od preko 40 miliona evra. Borović tvrdi da taj račun ne postoji.
Lazović je skoro dve godine u pritvoru u Spužu, nadomak Podgorice, gde čeka početak suđenja. Lazović je uhapšen nakon što je u spisima Evropola dostavljenim SDT-u označen kao pripadnik kavačkog kriminalnog klana, koji se dovodi u vezu sa međunarodnim švercom kokaina.
 
Sin je Zorana Lazovića, koji je do marta 2021. godine kada je smenjen, bio šef sektora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet