Izrael upozorava Iran da će trpeti posledice ako se odluči na odmazdu zbog napada na konzulat

Iran će trpeti posledice ako dodatno pogorša situaciju na Bliskom istoku, upozorila je danas izraelska vojska pošto je zemlja u pripravnosti pred pretnjama odmazde Teherana.
Izrael upozorava Iran da će trpeti posledice ako se odluči na odmazdu zbog napada na konzulat
Foto: AP Photo/Maya Alleruzzo
"Pojačali smo pripreme da zaštitimo Izrael od iranske agresije. Takođe smo spremni da odgovorimo", dodao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

To je saopšteno pošto je Iran ranije danas zaplenio brod "povezan" sa Izraelom u Zalivu.

Teheran je 7. aprila obećao da će uzvratiti na vazdušni napad na konzularni aneks iranske ambasade u Damasku, gde je 1. aprila ubijeno sedam pripadnika Revolucionarne garde, ideološke vojske Islamske Republike. Među žrtvama su bila i dva visoka oficira.
 
Iranske vlasti za taj napad optužuju Izrael.
  • mrva

    14.04.2024 08:45
    Lunatici vode države i planetu. Pogrešno je strastveno i ubeđeno se stavljati na stranu jednih ili drugih, svaka strana je zadojena svojom mitologijom, svojom iluzijom u superiornost i "bogom danu" sudbinu i ispravnost gledišta. I tako vekovima i milenijumima, ništa se u ljudskoj psihologiji i mudrosti nije promenilo, ostalo na nivou iz pećinskog doba, samo se oružje rata promenilo i sada preti opstanku čitave civilizacije.
  • Sm

    13.04.2024 20:17
    Agresivno
    Al su se razmahali ovi Izraelci. Neverovatno i strasno u isto vreme. To je posledica gledanja kroz prste jos od sukoba za Golansku visoravan..ko god bi sta rekao protiv politike Izraela oni bi ga proglasili antisemitom pa tako vec decenijama..
  • SRB-IN

    13.04.2024 20:02
    Treba vam izgivor
    Mete u Iranu su odavno izabrane samo se čeka izgovor. Amerika i njeni sateliti guraju celu planetu u propast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.