Albanija počinje da koristi dronove u borbi protiv uzgajivača marihuane

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Bala najavio je danas da će od sledeće nedelje dronovi "bajraktar" biti korišćeni za kontrolu albanske teritorije i otkrivanje uzgoja marihuane.
Albanija počinje da koristi dronove u borbi protiv uzgajivača marihuane
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je istakao Bala, angažovanjem bespilotnih letelica "bajraktar" biće dopunjeno praćenje iz vazduha aviona italijanske finansijske policije (Guardia di Finanza).
 
Albanski ministar unutrašnjih poslova je najavio da bi 2024. trebalo da bude godina kada će "fenomenu uzgoja i trgovine kanabisom biti zadat istrebljujući udarac".
"Želim da potvrdim da ćemo pored vazdušnog osmatranja kroz protokol o saradnji koji imamo sa italijanskom finansijskom policijom ove godine, od sledeće nedelje početi da koristimo i bespilotne letelice 'bajraktar', koje će vršiti sistematski nadzor nad celokupnom teritorijom Albanije u borbi protiv uzgoja i trgovine kanabisom", rekao je Bala.
 
On je, kako je prenela agencija MIA, dodao da će dronovi biti korišćeni za praćenje svih drugih oblika kriminala, uključujući ekološku, bespravnu gradnju, kao i u okviru mera koje se odnose na turističku sezonu.
 
Prema rečima ministra unutrašnjih poslva Albanije, tokom prošle godine zaplenjeno je četiri tone kanabisa i uništeno je 293.000 stabljika te biljke.
 
Tri turske bespilotne letelice "bajraktar" isporučene su Albaniji početkom marta ove godine.
  • Б

    13.04.2024 20:49
    Нису у току
    Их, бре Албанци, нисте у току са најновијим ЕУропским трендовима. Немачка легализовала марихуану, а ви хоћете да јурите оне који узгајају.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.