Netanjahu odustao od napada na Iran posle razgovora sa Bajdenom

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odustao je od uzvratnog napada na Iran nakon razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.
Netanjahu odustao od napada na Iran posle razgovora sa Bajdenom
Foto: Beta (AP/arhiva)
To je objavio Njujork tajms, pozivajući se na američke zvaničnike.
 
List navodi da je Bajden u telefonskom razgovoru odvratio Netanjahua da odobri trenutni uzvratni udar na Iran nakon što je Teheran sinoć lansirao oko 300 dronova i projektila na Izrael.
Bajdenova administracija je savetovala Izrael da bude oprezan i izbegne dalju eskalaciju na Bliskom istoku nakon uspešne odbrane od iranskih vazdušnih napada.
 
Kako se navodi, nekoliko članova izraelskog ratnog kabineta bilo je za pokretanje uzvratnog napada na Iran, ali se od toga odustalo jer u iranskim napadima nije pričinjena ozbiljna šteta, kao i zbog razgovora Netanjahua sa Bajdenom.
Podsetimo, Bajden je poručio da SAD podržavaju Izrael kad su u pitanju pretnje iz Irana, ali da neće učestvovati u eventualnom napadu na Iran.
 
Američki zvaničnici smatraju da je izraelsko presretanje više od 300 dronova i projektila značajna strateška pobeda koja možda neće zahtevati dalju odmazdu.
  • Slobodan

    15.04.2024 09:51
    bobaansjundj.sj@gmail.com
    Normalno, to bi bilo pogubno za njih i SAD...
  • Fića

    15.04.2024 08:08
    Izborna godina...!
    "Izborna godina" je presudila.
  • Nik

    14.04.2024 22:44
    Hvala Bogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.