Ukrajinska vojska tvrdi da je oborila ruski bombarder, Moskva izveštava o padu aviona usled kvara

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su danas da su oborile ruski strateški bombarder, prvi put od početka ruske invazije.
Ukrajinska vojska tvrdi da je oborila ruski bombarder, Moskva izveštava o padu aviona usled kvara
Foto: Pixabay
Moskva je saopštila da je avion pao usled "tehničkog kvara" i da je poginuo jedan član posade, ne precizirajući da je reč o istoj letelici.
"Prvi put su protivvazdušne raketne jedinice Ratnog vazduhoplovstva, u saradnji sa odbrambenim obaveštajcima Ukrajine, uništile dalekometni strateški bombarder Tu-22M3, koji nosi krstareće rakete X-22", naveo je komandant ukrajinskog vazduhoplovstva na Telegramu.
Ukrajinskoj vojnoj obaveštajnoj službi (GUR) saopštila je da je ruski avion "oboren zahvaljujući specijalnoj operaciji koju su sproveli ukrajinski odbrambeni obaveštajci u saradnji sa vazduhoplovstvom".
 
Ministarstvo odbrane Rusije nije potvrdilo da je ukrajinska strana gađala jedan od njenih aviona, ali je izvor u vojsci rekao za novinsku agenciju TASS da se bombarder Tupoljev-22M3 "srušio u Stavropoljskoj oblasti nakon borbenog zadatka, dok se vraćao u bazu".
 
Avion nije nosio naoružanje, navodi ovaj izvor.
  • gradjaninX

    19.04.2024 13:33
    Neka su i oborili. Rusi nisu kao Ukrajinci. Rusi ce napraviti novi, a Ukrajinci nemaju novu raketu, niti ce je napraviti.
  • Briksovanje

    19.04.2024 12:49
    Jedini ukro "uspeh" je poneki ruski kvar. Isto kao kada bi Kurdi predstavili zemljotres u Turskoj kao vojni uspeh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet