Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.
U saopštenju se navodi da je jedno od privedenih lica prilikom fotografisanja podiglo ruku u nacistički pozdrav.
 
Policija Gornje Austrije istakla je u današnjem saopštenju da se radi o dve sestre i njihovim partnerima u dvadesetim ili ranim tridesetim, te da se incident dogodio u subotu, 20. aprila.
Njih četvoro pozirali su ispred kuće i jedna od sestara je podigla ruku u nacistički pozdrav, preneo je AP.
 
Policajci koji su bili u patroli primetili su grupu i odveli četvoro ljudi u policijsku stanicu na ispitivanje.
Žena koja je viđena sa podignutom rukom izjavila je da "nije želela da ozbiljno salutira", ali su policajci pronašli prepisku sa ostalima na njenom telefonu u kojoj su delili nacističke poruke i slike.
 
Iz policije su dodali da je slučaj prosleđen tužilaštvu, zbog sumnje kršenja austrijskog Zakona, kojim su zabranjeni nacistički simboli u zemlji.
 
Hitler je rođen 20. aprila 1889. godine u austrijskom gradu Braunau na Inu. Nakon duge rasprave o budućnosti kuće u kojoj je rođen, prošle godine je započeto renoviranje i objekat je pretvoren u policijsku stanicu. Cilj projekta bio je da se lokacija učini manje privlačnom za ljude koji i dalje veličaju Hitlera.
  • RT

    22.04.2024 13:51
    To bilo:

    Danas nam je srećan dan, srećan dan,
    Našem Hići rođendan, rođendan...

    U to uskoći, na proslavu nepozvana Policija i izrazi svoj gnev što nije pozvana...
  • Aleksej

    22.04.2024 13:48
    Srbistan
    A kod nas Milosevicev unuk u skupstini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.