Umro Velibor Džarovski, jedan od najpoznatijih YU menadžera, poznat kao "kralj nameštanja" u fudbalu

Velibor Džarovski – Džaro, jedan od najpoznatijih menadžera na prostoru bivše Jugoslavije, preminuo je jutros u 75. godini posle kraće bolesti, potvrdila je njegova porodica.
Džarovski je sarađivao sa najvećim jugoslovenskim estradnim zvezdama, ali je bio poznat i kao "kralj nameštanja" u fudbalu, što nikad nije krio i o čemu je otvoreno govorio.
Radio je sa Zdravkom Čolićem, Mišom Kovačem, Majom Odžaklijevskom, Oliverom Dragojevićem, "Bijelim dugmetom", Terezom ​​Kesovijom, Lepom Brenom, kojima je organizovao i turneje.
 
Džarovski je tvrdio da je organizovao 5.000 koncerata i brojne turneje u svojoj više od tri decenije dugoj karijeri menadžera.
Kako je podsetio portal "Sakam da kažam", Džaro je ostavio snažan pečat i u jugoslovenskom fudbalu, gde je, kako je sam priznao, namestio više od 80 mečeva u svim rangovima takmičenja, ostavivši iza sebe legendarne priče o tome.
 
Prošle godine je promovisana biografska knjiga o Veliboru Džarovskom – Džari  "Život na kocki", čija je autorka njegova ćerka, novinarka Milica Džarovska.
 
"Žao mi je što mlade generacije znaju za Džaru samo zbog prevara i nameštanja utakmica. Ovaj čovek je učinio više za ovu zemlju od mnogih političara. On je doveo do toga da najveće balkanske zvezde zavole Makedoniju da je ni dan-danas ne izostavljaju u svojim intervjuima, razgovorima, bilo da je u pitanju Zdravko Čolić, Bora Čorba, Tereza ​​Kesovija, Mišo Kovač", rekao je makedonski glumac Igor Džambazov na promociji knjige "Život na kocki".
 
  • Znam

    25.04.2024 18:00
    Daleko više Makedonacs koji su uradili za bivšu i sadašnju državu.Ovaj nije zaslužio pomena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.