Mandić: Glasanjem za Rezoluciju o Srebrenici Crna Gora bi okrivila celi srpski narod

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je danas da bi glasanjem za rezoluciju UN o Srebrenici Crna Gora okrivila celi srpski narod.
Mandić: Glasanjem za Rezoluciju o Srebrenici Crna Gora bi okrivila celi srpski narod
Foto: 021.rs
Nemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO, Milan Nič napisao je na mreži Iks (X) da mu je Spajić naveo da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Danu sećanja na genocid u Srebrenici, ali da je neće sponzorisati.
 
Mandić je na mreži Iks naveo da nije čuo da je premijer Milojko Spajić saopštio da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici.
"Istina je da je to saopštio njegov sagovornik iz Berlina, ali ono što mene i celu javnost Crne Gore interesuje jeste šta o tome misli premijer Spajić. Znam da mu nije lako. Velike sile pritiskaju male zemlje, a one po nepisanim pravilima geopolitike moraju da 'slušaju'", naveo je Mandić
 
Kako je dodao, "to je nažalost današnji pravedni međunarodni poredak".
"Da stvar bude teža, on se ne suočava samo sa pritiskom spolja, već i iznutra. Čak smo imali i reakciju predsednika Crne Gore Jakova Milatovića koji konstatuje da Crna Gora 'ima svoje stavove' o ovom pitanju, pretpostavljam, da želi da podseti na ranije usvojenu Deklaraciju u Skupštini Crne Gore. Od tada, pa do izbora predsednika Crne Gore, mnogo toga se desilo, a ne sme se zaboraviti da je srpski narod odlučio upravo te izbore", naveo je Mandić.
 
Izrazio je očekivanje da će Spajić pažljivo proceniti situaciju i voditi računa o vitalnim interesima zemlje i naroda koji žive u njoj.
 
"Crna Gora da nije imala poštovanje, tradiciju, svoj ponos i dostojanstvo, danas ne bi ni postojala. Glasanjem za rezoluciju, Crna Gora bi okrivila celi srpski narod. Ohrabruje to da je poslanički klub PES već saopštio da ne prihvataju da čitav jedan narod bude okrivljen za genocid. Tu njihovu odluku i jasnu poruku pozdravljamo, jer su upravo najveći svetski i naročito jevrejski autoriteti po pitanju genocida utvrdili da se zločin u Srebrenici ne može tretirati na taj način", naveo je on.
 
Majke Srebrenice poručile su da su zahvalne crnogorskom premijeru Milojku Spajiću što je doneo odluku da Crna Gora podrži rezoluciju UN o Srebrenici.
  • Slucaj

    01.05.2024 07:53
    Pustite vi srpski narod. Streljanje u Srebrenici je naredio Ratko Mladic. Neposredni izvrsioci su poznati organima. Holandski mirotvorci su tom prilikom zazmurili. Srpski narod niko nije nista pitao. I to je poznato onima sto su doneli rezolucije. Samo se srpskom narodu zamazuju oci, da ne bi video da ista ta kamarila i dalje sprovodi zlocin, ovog puta nad tim narodom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet