Broj poginulih u urušavanju deonice auto-puta u Kini povećao se na 48

Broj poginulih u urušavanju dela auto-puta u južnoj kineskoj provinciji Guangdong povećao se na 48, saopštile su lokalne vlasti.
Broj poginulih u urušavanju deonice auto-puta u Kini povećao se na 48
Foto: Wang Ruiping/Xinhua/AP
Još 30 osoba je zadobilo povrede koje nisu opasne po život, preneo je AP.
 
Potraga za preživelima je i dalje u toku, rekao je gradonačelnik grada Meičžou Vang Hui na konferenciji za novinare.
Među žrtvama nema nijednog stranca, kazao je on.
 
Potragu za preživelima ometaju kiša i šljunak i zemlja koji klizi niz padinu.
Do nesreće je došlo je u sredu ujutro, a nakon urušavanja deonice duge 17,9 metara u provaliju su pala 23 vozila, prenela je agencija Sinhua.
 
Do nesreće je došlo dok milioni Kineza kreću na put za prvomajske praznike.
 
Oblast u kojoj je došlo do nesreće poslednjih dana je zahvaćena jakom kišom, koja je pokrenula klizišta, poplavila kuce i uništila mostove.

Teme

kina
  • Novosađan

    03.05.2024 11:26
    Srbija je Evropa
    Od Kineza odavno više ne kupujem ni ukrase za Novu godinu, a kamo li nešto veće.
  • Cosa

    03.05.2024 06:08
    Tunel
    Rade tunel kroz Frusku goru... I mostove oko NS...
  • Žitelj

    02.05.2024 23:27
    Dole_snsbanda!
    Iste firme grade i most preko Šodroša, prethodno ga skroz uništivši i kontaminiravši , sada ostaje samo tragedija u najavi,isto važi i za železnice koje su im date na milost i nemilost da ih oni grade i prepravljaju po svojim kineskim standardima koji nisu prihvatljivi evropskim jer su nebezbedni. Nadam se da će eventuialna promena vlasti u Novom Sadu i Vojvodini zabraniti dalju izgradnju besmislenog mosta u produžetku bulevara Evrope i dalje uništavanje šumskog pojasa, jer mu tamo nije mesto ni tehnički niti u bilo kom smislu, a nije ni izdata dozvola, samim tim projekat se gura na silu samo zbog idiotskog projekta NSH2o koji je režimska brlja i krađa i otimačina veka ali sa "pravnicima" na čelu države sve je moguće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.