Dodik: Srpskom narodu predstoji borba za oslobađanje od Bosne i Hercegovine

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da srpskom narodu u Republici Srpskoj predstoji borba za oslobađanje od Bosne i Hercegovine.
Dodik: Srpskom narodu predstoji borba za oslobađanje od Bosne i Hercegovine
Foto: 021.rs

"Čeka nas još jedna borba, a to je borba za oslobađanje od Bosne i Hercegovine", rekao je Dodik na ceremoniji obeležavanja Dana pobede nad fašizmom.

Po njegovim rečima, Bosna i Hercegovina je "skup nemogućeg".
 
Naveo je i da je u Federaciji BiH danas radni dan, a da se u RS Dan pobede nad fašizmom proslavlja kao državni praznik i neradni je dan.
"Oni neka rade, ali neće nama nametati kad ćemo i šta obeležavati. Hoćete li pokušati nametnuti da mi ne obeležavamo 9. januar (Dan Republike Srpske, čije je obeležavanje osporio Ustavni Sud BiH)", kazao je Dodik.
 
On je naglasio da je Republika Srpska antifašistička i da je to "republika u kojoj mogu da žive svi i upražnjavaju svoju veru i naciju, ne vređajući druge".
 
"Muslimani mogu da upražnjavaju svoju veru u Republici Srpskoj, ali ne mislim da je Bosna i Hercegovina dobra za nas. Trideset godina pokušaja da se napravi model nije uspelo, bez obzira što licemerno žele da nam daju status u Evropi", naveo je Dodik.
  • Vladan

    13.05.2024 11:22
    @Владан

    Samo imenjače zadrži tu istu energiju i kad vas uhvati da nas na silu bratimite s ovim vašim Bosancima.
  • Владан

    13.05.2024 09:56
    Не треба терати људе да живе заједно, ако они то не желе.
    Не треба Немац Шмит да приморава људе.
    Треба да људи то зажеле и остваре.
  • Dejan

    13.05.2024 08:24
    USA covek
    @Particulare matter
    Nije dobio od Putina vec od Amerikanaca, vrlo dobro se zna na cijim tenkovima je dosao na vlast. Krseci Dejtonski sporazum Dodo im stvara uslove za gasenje RS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet