Putin potpisao ukaz o imenovanju Mišustina za premijera Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, saopšteno je danas iz Kremlja.
 Putin potpisao ukaz o imenovanju Mišustina za premijera Rusije
Foto: Beta (AP)
Navodi se da je Putin potpisao ukaz o imenovanju Mišustina za premijera u skladu sa Ustavom Rusije.
 
Mišustin je i do sada bio premijer Rusije, a na tu funkciju izabran je 2020. godine.
 
Pre toga je od 2010. godine bio šef Federalne poreske službe.
 
 
Prema anketama koje su sprovedene početkom maja, 58 odsto Rusa podržava Mišustinov kabinet, a 58 odsto ispitanika pozitivno je ocenilo rad njegove vlade, dok Mišustinov rad podržava čak 60 odsto građana.
 
Nakon što je Putin u utorak položio zakletvu i preuzeo novi, peti predsednički mandat, ruska vlada je, u skladu sa Ustavom ruske Federacije, podnela ostavku.
Putin je u januaru 2020. godine razrešio vladu Dmitrija Medvedeva i predložio ruskoj Državnoj dumi Mihaila Mišustina za premijera koji je u to vreme bio šef Federalne poreske službe.
 
Tada, prvi put u istoriji Državne dume, nijedan poslanik nije se izjasnio protiv budućeg premijera: 383 njih je bilo "za", dok je 41 bio uzdržan.
  • Vlada

    12.05.2024 23:45
    @Plaćač poreza
    Ako Rusija bude proterana iz Ukrajine i ponižena skroz, kako ti kažeš, Kina je sledeća. A ako i Kina padne, onda tek nastaje mrak, jer će kolektivni Zapad kolonizovati ostatak sveta. Nisu Rusi i Kinezi cvećke, ali balans mora da postoji. Ovo što Amerikanci i Britanci rade u svetu nije ništa bolje od Rusa i Kineza.
  • Plaćač poreza

    11.05.2024 12:03
    Ako Rusija dobije i metar zemlje u Ukrajini ohrabriće svakog pojedinačnog diktatora na svetu. Rusija mora biti isterana iz Ukrajine, teško poražena, moleći za milost. Samo to može spasiti mir u svetu. Sve druge kompromisne ideje vode u novi veći sukob.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet