Premijer Slovačke u životnoj opasnosti, policija identifikovala napadača

Osumnjičeni za napad na premijera Slovačke Roberta Fica je 71-godišnji J.C. iz Levica, koji je verovatno legalno posedovao oružje iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca.
Na internetu su se pojavile tvrdnje svedoka da je prvo viknuo na Roberta Fica, koji mu je potom prišao da se rukuje.
 
Zatim je pucao u njega.
Muškarca je policija uhapsila odmah nakon napada.
 
Trenutno je u pritvoru, a slučaj je preuzela Nacionalna kriminalistička agencija.
Slovački premijer danas je "više puta upucan i trenutno je u životnoj opasnosti". On je helikopterom prevezen u obližnji grad Banska Bistrica, navodi se na Fejsbuk stranici premijera.
 
Kako se vidi na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, Fico mu je prišao, a ovaj je ispalio nekoliko hitaca u njega. Njegovi telohranitelji odneli su Fica do automobila, a on je potom prevezen helikopterom do bolnice u Banjskoj Bistrici. Kako je objavljeno na njegovoj Fejsbuk stranici, on se nalazi u kritičnom stanju.
 
Sin 71-godišnjeg muškarca J.C, osumnjičenog da je danas pucao u premijera Slovačke Roberta Fica, kaže da ne zna šta je njegov otac nameravao ovim, niti da je ikada otvoreno pominjao ovakav čin nasilja.
 
Slovački medij Aktuality.sk je kontaktirao sina osumnjičenog napadača koji im je rekao da je šokiran situacijom. On je potvrdio da je njegov otac imao pištolj u legalnom posedu.
 
"Apsolutno nemam pojma šta je otac nameravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo", rekao je on.
 
Na pitanje da li "gaji mržnju" prema predsedniku partije Smer, on je odgovorio:
 
"Reći ću vam ovo – nije glasao za njega. To je sve što mogu da kažem o tome", dodao je.
 
Čovek je negirao da je njegov otac J.C. ikada otvoreno pomenuo napad ili ubistvo političara. On je takođe negirao da je njegov otac psihijatrijski pacijent.
 
Osumnjičeni muškarac bio je pisac.
 
Objavio je nekoliko zbirki poezije. Godine 2016. J.C. je radio za privatnu službu obezbeđenja.
  • Gajger

    15.05.2024 19:38
    Srbija: starci iz privatnog obezbeđenja napadaju novinare i opoziciju


    Slovačka: starci iz privatnog obezbeđenja napadaju najviše pripadnike vlasti
  • 021

    15.05.2024 19:10
    Tesko pogoditi zasto ga je pokusao ubiti, pa zato sto je levicar, a danas u svetu su oni na tapetu glavni za optuzivanje i razne pseudo zavere. Mogu da se kladim da je ceo dan visio po Telegramima i prso ko lajsna, kao i vecina budala koje se hrane svakojakom propagandom, levom ili desnom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.