Netanjahu: Odluka tužioca Haga je novi oblik antisemitizma

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je odluka tužioca Međunarodnog suda u Hagu da zatraži izdavanje naloga za njegovo hapšenje "novi oblik antisemitizma".
Netanjahu: Odluka tužioca Haga je novi oblik antisemitizma
Foto: Beta/AP
Kako je rekao, taj novi oblik antisemitizma se "sa univerziteta premestio u Hag".
 
Istakao je da je ovaj potez MKS "potpuno izobličenje stvarnosti", prenosi Tajms of Izrael.
Obećao je izraelskoj javnosti da će "napor MKS da nam veže ruke propasti" i da nijedno međunarodno telo neće sprečiti Izrael da "udari one koji traže naše uništenje".
 
Netanjahu je naglasio da će Izrael, uprkos odluci glavnog tužioca Karima Kana, uništiti Hamas i postići "potpunu pobedu".
On je odluku tužioca nazvao "apsurdom" i naveo da je zbog toga ceo Izrael na meti.
 
"S gađenjem odbacujem poređenje demokratskog Izraela i masovnih ubica Hamasa koje je napravio glavni tužilac haškog suda", rekao je Netanjahu.
 
On je istakao da ne shvata na koji način Kan upoređuje "Hamas koji je ubijao, palio, klao, obezglavljivao, silovao i kidnapovao našu braću i sestre i vojnike IDF koji su vodili pravedni rat".
  • Б

    21.05.2024 20:49
    Развојни пут Боре Шнајдера
    Рођен у Пољској са презименом Миелковски. Школовао се у САД. Постао најзначајнији агент ЦИА на Блиском Истоку, док се није осилио. Израел је пун таквих који су пожелели лепу кућицу на туђој земљи. Ено их, сад пакују кофере. Летови из Израела су пуни, немам појма зашто...
    Да се разумемо, ово са оптужницом је све договорено. Да није, тужилац би завршио као и ирански председник. САД ће дићи фрку против Хага, ниједан Израелац неће бити ухапшен (изгубили би донације), избори се ближе, стање редовно у "демократској и слободној" Америци.
  • Alek

    21.05.2024 14:31
    Jel da
    Antisemitizam su preziveli jevreji ali u istoriji tj proslosti za vreme 3 rajha to je tacno ali danas nije to vreme. Koristiti masku istorijskog stradanja za rad vrsenja agresije je kaljanje jevrejskog stradanja i imena predaka. Pored upozorenja un i glasanja najtenjahu nastavlja sa eradikacijom sto je zlocin ravan genocidu.
  • NS

    21.05.2024 11:03
    A i protiv Srba (i Hrvata i Muslimana) je poseban/specijalan vid antisemitizma?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.