Izrael: Priznanje palestinske države imaće teške posledice za Irsku, Španiju i Norvešku

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas amabasadore Irske, Španije i Norveške da će njihovo priznanje palestinske države imati teške posledice.
Izrael: Priznanje palestinske države imaće teške posledice za Irsku, Španiju i Norvešku
Foto: Pixabay
Biće teških posledica u odnosima s tim državama zbog njihove odluke, objavio je nakon sastanka s ambasadorima generalni direktor Ministarstva spoljnih poslova Jakob Blitštajn, prenosi Hina.
 
Oni su pozvani na razgovor dan nakon što su njihove države najavile da će priznati Palestinu 28. maja.
Koordinirana odluka Osla, Dablina i Madrida usledila je nekoliko dana nakon što je tužilac Međunarodnog krivičnog suda zatražio da se zbog ratnih zločina koje su izvršili izdaju nalozi za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i ministra odbrane Joava Galanta, kao i trojice vođa Hamasa.
Španski premijer Pedro Sančez, koji je posetio nekoliko zemalja kako bi dobio podršku za priznanje Palestine, rekao je da će ta odluka osnažiti napore za postizanjem rešenja o dve države.
 
Izrael je reagovao povlačenjem svojih ambasadora iz te tri zemlje "na konsultacije", a Netanjahu je rekao da je zajednička objava evropskih zemalja "nagrada za terorizam", dodajući da bi suverena palestinska država bila "teroristička".
  • Rile

    24.05.2024 12:34
    A Norvežani se prvi usrali od straha.
  • Nebojša

    24.05.2024 10:30
    Uzvratiti
    Srbija bi s obzirom da je Izrael priznao tzv Kosovo, kao uzvratnu meru morala priznati Palestinu u granicama iz 1948
  • ex chapman

    24.05.2024 10:27
    lepo
    bas jedan lep nastup Izraela
    predugo uzivaju podrsku SAD pa su pomislili da su i oni neki faktor
    pa poceli da prete "malim" zemljama
    i sve one price o Mosadu i njihovim "uspesnim akcijama": upadi na teritorije drugih drzava, otmice, ubijanje naucnika... cega se pametan stidi, time se budala ponosi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet