Kremlj: NATO povećava stepen eskalacije, pada u vojnu ekstazu

Kremlj je saopštio da je jasno da je NATO u direktnom sukobu s Rusijom.
Kremlj: NATO povećava stepen eskalacije, pada u vojnu ekstazu
Foto: Pixabay
Rusija je ovako reagovala na izjavu generalnog sekretara te alijanse Jensa Stoltenberga da bi članice NATO trebalo da dozvole Ukrajini da udari duboko u Rusiju zapadnim oružjem.
Stoltenberg je rekao za Ekonomist da bi članice NATO koje isporučuju oružje Ukrajini trebalo da ukinu zabranu upotrebe oružja za napade na vojne ciljeve u Rusiji.
"NATO povećava stepen eskalacije", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov ruskom dnevniku Izvestija na pitanje o Stoltenbergovim izjavama.
 
Peskov je rekao da NATO "koketira vojnom retorikom i pada u vojnu ekstazu", javlja Rojters.
 
Upitan da li se se NATO približava direktnoj konfrontaciji sa Rusijom, Peskov je rekao: "Ne približavaju se, oni su u tome".

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta upozoravao Zapad da rizikuje globalni rat zbog Ukrajine i da bi direktan sukob Rusije i NATO značio da je planeta na korak od Trećeg svetskog rata.

  • Сима страхота

    28.05.2024 22:18
    ОНО, а богме и ДСЗ
    Сећам се кад нам је на часу ОНО (није то што сте помислили, него општенародна одбрана) и ДСЗ профа тумачио да је експлозивна направа нешто што не експлодира док није активирано путем упаљача. Е, САД су у Европи поставиле бројне екплозивне направе (неке су и око Србије, нпр, Косово и БиХ) и сад их активирају. Балтичке земље, па и Пољска, су упаљачи, а експлозив су Немачка и друге земље Западне Европе. Финска је упаљач који треба да запали Скандинавију и тако редом.
    Руси прете, а неће напасти изван Украјине, јер би рескирали превише. Потребно им је да цела Украјина остане ван НАТО, а не знам како ће то да остваре, јер је не могу целу окупирати. Амерички произвођачи оружја не могу да дозволе да рат стане, а не могу ни да дозволе да Руси униште превише њихових "играчака", јер то после неће нико хтети да купи. Блинкен свира гитару у Кијеву. Ускоро неће више имати ко да полуди.
  • Detelinara

    28.05.2024 11:39
    U Ukrajini je odavno Nato, poginula je Francuska legija stranaca, Poljaci, Nemci, Amerikanci, Kanađani, Britanci, poginuo je Poljski Nato general tako da o tome ne treba pričati. Svo oružije i municija sa kojom se ratuje je Nato i oni od toga bolje nemaju, pešadiju bolju nemaju, čak su i mnogo jači jer imaju pešadiju Ukrajince bez kojih bi bili ništa. Ceo Nato je u pešadiji slabiji nego Ukrajina.
    I sve je to džabe kad Rusija ima jaču vojsku i oružije od kompletnog Nato-a, i ima veće prirodne resurse da pravi to oružije, barut, municiju i sve što treba.
  • Milan

    28.05.2024 07:30
    Strah.
    U strahu su krupne oci! Nato se ponasa kao uplasena zena, gubi samopouzdanje, kontrolu i racionalnost. Kompaktnost Nato sistema u miru je jedna prica ali u sukobu sa svetskom silom kao sto je Rusija, doci ce do preispitivanja stavova i povlacenja iz te organizacije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.