Berlin obeležava 80 godina od dolaska Hitlera na vlast

Berlin obeležava dolazak Adolfa Hitlera na vlast pre 80 godina nizom izložbi gde se podseća na "stalnu odgovornost" Nemačke za nacističke zločine, kako je ukazala kancelarka Angela Merkel.
Berlin obeležava dolazak Adolfa Hitlera na vlast pre 80 godina nizom izložbi gde se podseća na "stalnu odgovornost" Nemačke za nacističke zločine, kako je ukazala kancelarka Angela Merkel.

Izložba "Berlin 1933, na putu ka diktaturi" organizovana je u dokumentacionom centru "Topografija terora" na mestu gde je nekad bilo sedište Gestapoa, tajne policije nacističke Nemačke, a u sredu će je otvoriti kancelarka Angela Merkel.

Izložba pokazuje ključne momente do leta 1933. i istovremeno biografije žrtava u ranim fazama nacional-socijalističkog terora, u mesecima posle 30. januara i dolaska Hitlera na vlast.

Za direktora dokumentacionog centra na otvorenom "Topografija terora" Andreasa Nahmana izložba oslikava "dnevnu eroziju demokratskih institucija" u prvim mesecima nacističke katastrofe koja će razoriti Evropu i odneti izmedju 40 i 60 miliona života, među kojima i šest miliona Jevreja.

  • P22

    30.01.2013 09:17
    Priznanje
    Tako lepo pobili su gomilu naroda ,opljackali izmedju ostalih i nas. Priznali krivicu i sad su demokratska zemlja itd itd a Srbi su genocidan narod.
  • Nebojša

    30.01.2013 06:46
    KCNS
    Hej guslar, jel ideš na proslavu?
  • Uros

    29.01.2013 22:55
    Transparentnost
    U Hitlerovo vreme je bar bila ocigledna diktatura. Danas nam Nemacka, koja je izazvala oba rata, kroji sudbinu. Itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet