Alonso napušta Formulu 1 na kraju sezone

Vozač Meklarena Fernando Alonso saopštio je danas da na kraju sezone napušta Formulu 1.
"Nakon 17 divnih godina u ovom neverovatnom sportu, vreme je da napravim promenu i krenem dalje. Uživao sam u svakom minutu ovih neverovatnih sezona i ne mogu dovoljno da zahvalim svima koji su doprineli da sve bude tako posebno", rekao je Alonso.
 
On je u Formuli 1 debitovao 2001. i od tada je slavio na 32 trke, zabeležio je 22 pol pozicije i 97 puta je bio na podijumu. Šampion je bio dva puta, 2005. i 2006. godine, dok je tri puta kao drugi završavao šampionat.
 
Prema njegovim rečima, odluku je doneo još pre nekoliko meseci. "Ostalo je još nekoliko trka ove sezone i učestvovaću u njima sa više posvećenosti i strasti nego do sada", rekao je Alonso.
 
Bivši vozač Minardija, Renoa i Ferarija zahvalio je svim ekipama, klupskim kolegama, konkurentima, prijateljima, novinarima i svima sa kojima je sarađivao tokom karijere.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.