Kokeza: Želim da se izvinim naciji i građanima Srbije za debakl u Ukrajini

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izvinio se danas naciji zbog debakla koji je reprezentacija doživela u Ukrajini.
Kokeza: Želim da se izvinim naciji i građanima Srbije za debakl u Ukrajini
Foto: Pixabay
"U ime svih nas želim da se izvinim naciji, građanima Srbije zbog debakla koji smo doživeli u Ukrajini i jedne loše utakmice i sramnog poraza. Mislim da je to nedopustivo za reprezentaciju i igrače. Utakmice su se gubile i ranije, biće toga i u budućnosti, ali ono što je sporno je način na koji se izgubila ta utakmica. Dobar deo odgovornosti za taj poraz ima rukovodstvo na čelu sa mnom, kao i stručni štabi i igrači", rekao je Kokeza novinarima u Staroj Pazovi.
 
Reprezentacija Srbije izgubila je pre dva u Lavovu od Ukrajine s 5:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
 
"Samo zalaganje na terenu i borbenost za dres i grb Srbije i način na koji se igralo u Ukrajini ne sme da se ponovi. Svi fudbaleri, a ovi fudbaleri koji su ovde i mali broj igrača koji nije bio na ovom okupjanju je najbolje što Srbija ima. Svi oni kada igraju za reperezentaciju treba da ginu i daju sve od sebe, čak i više i bolje nego u svojim klubovima. Nacionalni dres i grb su svetinja i ne može manje ili više da pružaju u nekom evropskom klubu gde nastupaju", kazao je on.
 
Kokeza je zamolio medije da zajedno sa FSS pruži podršku reprezentaciji u predstojećem meču protiv Litvanije, jer je pobeda neophonda za plasman na Evropsko prvenstvo.
 
"Jedini cilj saveza je plasman na Evropsko prvenstvo. Verujem da oni to mogu da urade i da će to u narednim utakmicama pokazati", rekao je Kokeza.
 
On je naveo da će u sredu biti održana sednica Izvršnog odbora FSS i da će "videti kakve će odluke biti donese". Pitanja na konferenciju u Staroj Pazovi nije bilo, a Kokeza je rekao da će on biti spreman da odgovara na pitanja od utorka, odnosno posle meča s Litvanijom.
  • Raja

    09.06.2019 17:06
    Zrno soli
    Samo pravite nacionalni stadion, što skuplje to ćemo više uživati.
  • h

    09.06.2019 17:04
    Nije to debakl. Debakl bi bio da smo npr. prosli put bili u polufinalu. Ili da smo generalno dobri u fudbalu. Ovo je samo nastavak ocajnih rezultata i niko se nije ni potresao nesto previse. Navika jbg.
  • Jol

    09.06.2019 16:01
    Ukrajina za klasu bolja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).