Borjan odveo Crvenu zvezdu u Evropu, preko penala do plej-ofa za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona nakon pobede nad Kopenhagenom u penal seriji (7:6), posle rezultata 1:1 u 120 minuta igre.
Veliku pobedu ostvarila je Crvena zvezda posle 120 minuta i čak 22 izvedena penala. Najveće zasluge za prolazak Zvezde u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona i sigurno mesto u Ligi Evrope, pripadaju golmanu crveno-belih Milanu Borjanu, koji je pružio sjajnu partiju.
 
Povela je Zvezda dosta rano, u 17. minutu posle odličnog centaršuta Marka Marina napadač beogradskog kluba Ričmond Boaće uklizava i postiže pogotak. Ipak, slavlje Zvezdinih navijača je ugašeno u finišu prvog dela igre, kada Dame Ndoje matira Borjana.
 
U nastavku igre Zvezda ostaje sa igračem manje, pošto je Milunović dobio drugi žuti karton. Tu počinje jak pritisak Kopenhagena na gol Borjana, ali ovaj uspeva da odoli. Dobar posao je radila i odbrana pa su zahvaljujući dobroj postavci igrača na terenu i blokiranju udaraca, crveno-beli izborili produžetke.
 
Produžeci donose egal po pitanju broja igrača na terenu, pošto je Mas isključen. Ipak, Danci su napadali do zvižduka sudije koji je najavio penal seriju.
 
A u penal seriji - triler. Kapiten crveno-belih Marko Marin šutira prvi i pogađa prečku. Potom se ređaju udarci, podjednako loš učinak sa bele tačke imaju kako igrači Zvezde, tako i igrači domaćina. Međutim, ključan razlog toga je taj što bele tačke nije ni bilo. Umesto nje na 11 metara nalazila se rupa, koja je otežavala izvođenje penala, pa je nekoliko udaraca završilo daleko van okvira gola.
 
Ipak, pravi junak penal serije je Milan Borjan, koji je i sam bio precizan sa jedanaesterca. Nakon što su se svi igrači koji su dočekali 120. minut na terenu oprobali u izvođenju penala, krenula je nova serija. Pankov je bio precizan i dovodi Zvezdu u prednost od 7:6. Potom na gol liniju staje Borjan i čita nameru Vinda, čiji udarac brani i donosi veliko slavlje navijačima Crvene zvezde.
 
Šampiona Srbije sada očekuje dvomeč sa švajcarskim prvakom Jang Bojsom. Zvezdaši pamte 2004. godinu, kada su iz dvomeča sa ovim timom Beograđani izašli kao pobednici ukupnim rezultatom 5:2.
  • ALUMNI

    16.08.2019 10:01
    ŠIZOFRENIJA
    Beograđani u Novom Sadu jel kličete MI SMO KRCUNOVI - KRCUN JE NAŠ??????
  • Undertaker

    14.08.2019 13:21
    @Navijac

    kud si se drznuo da nesto napises protiv voljene zvezde . nema veze koliko ti je komentar realan ali delije ne mogu tako nesto da ti oproste ....
  • Sever Srbije

    14.08.2019 10:26
    Zvezda- Srbija nikad yugoslavija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.