US open: Krunić zaustavljena u prvom kolu

Aleksandra Krunić eliminisana je od Jelene Ostapenko 2-0 u setovima, posle sat vremena i 33 minuta borbe u Njujorku.
Ove dve teniserke su se sastale sredinom avgusta 2017. godine na WTA turniru u Sinsinatiju i tada je Aleksandra Krunć slavila sa 2:0, posle sat vremena i 22 minuta igre. Sada joj se Letonka revanširala, koristeći Aleksandrine greške i zasluženo odlazi u drugo kolo Gren Slema u Njujorku.
 
Meč je počeo servisom Jele Ostapenko, mogla je Aleksandra Krunić odmah na startu da napravi brejk, ali joj to nije pošlo za rukom, dok Jeleni Ostapenko već u narednom jeste i stigla je do prednosti od 2:0 za tren oka. Ipak, Krunić nije želela da se preda i ubrzo i ona pravi brejk i stiže do novog izjednačenja, da bi je greške ponovo skupo koštale, kada je Ostapenko napravila i drugi brejk i lagano privela prvi set kraju, 6:3.
 
U drugom se "ludnica" samo nastavila. Letonka stiže do prednosti od 2:0, posle dva gema u kojima je imala veliku prednost, a igrao se djus, da bi Krunićeva to stigla veoma brzo i čak povela sa 4:2 posle duplog brejka.
 
Prokockala je veliku prednost od dva gema Krunićeva i prvo dozvolila brejk bez osvojenog poena, da bi i naredna dva izgubila vrlo glatko, pa je Jelena Ostapenko stigla na korak od prolaska u drugo kolo US Opena.
 
Krunić je odbila da se preda, osvojila brejk i opstala u meču, da bi u narednom gemu na svom servisu stigla do izjednačenja, potom i isterala duel u taj brejk u kom se Jelena Ostapenko bolje snašla i pobedom se plasirala u drugo kolo turnira. Svoj naredni susret igraće protiv bolje iz duela Riske – Mugurusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).