Košarkaši Srbije poraženi od Španije

Košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Kini. Orlovi su poraženi od Španije rezultatom 81:69.
Srbija je ovim porazom, prvim na šampionatu, zauzela drugo mesto u Grupi J, što znači da će u četvrtfinalu, u Donguanu, igrati protiv Argentine. 
 
Na drugoj strani, Španiju kao prvoplasiranu u grupi čeka meč protiv Poljske. Najefikasniji u redovima Srbije i jedini s dvocifrenim učinkom bio je Bogdan Bogdanović koji je ubacio 26 poena uz deset skokova i šest asistencija. Osam poena je postigao Vladimir Lučić, dok su po sedam ubacili Nikola Milutinov i Miroslav Raduljica. 
 
Španiju su do pobede vodili Riki Rubio sa 19 poena, Viktor Klaver je dodao 14, a Mark Gasol 11 poena. Srbija je, izuzev nekoliko uvodnih minuta, dobro odigrala prvu četvrtinu, serijom 9:0 stigla je do 13:6, a potom i do devet poena prednosti 20:11. 
 
Ne prvom odmoru izabranici Aleksandra Đorđevića su imali sedam poena viška na svom kontu (20:13), ali se u drugoj deonici sve okrenulo u korist Španije. 
 
Španci su vrlo brzo prišli na 22:21, a potom su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom. 
 
Zaigrali su sjajno u odbrani za koju Srbija nije imala rešenja, koristili su svaku grešku "orlova" i postepeno povećavali prednost. U finišu tog dela igre Španija je, nakon dve vezane trojke Rubija, stigla i do prve dvocifrene prednosti 31:41.
 
Srbija je nakon toga uspela da serijom 6:1 priđe na pet poena zaostatka, ali je tačku na prvo poluvreme stavio Ljulj trojkom za prednost svoje ekipe od 37:45. Ovo je bila prva četvrtina koju je Srbija izgubila na ovom šampionatu. 
 
Španija je serijom 6:0 "otvorila" treću deonicu i otišla na plus 14, a nedugo nakon toga Srbija je bila u novom problemu pošto je Jokić zaradio tehničku, a potom i iskuljučujuću ličnu grešku. 
 
Košarkaši Španije su održavali prednost, u jednom momentu imali su i 21 poen prednosti, ali je Srbija živnula u finišu te četvrtine i uspela da pred poslednji odmor priđe na minut 11 56:67. Košarkaši su u poslednjoj četvrtini u nekoliko navrata imali priliku da još više priđu Španiji, ali je "furija" odbila te napade i nije dozvolila "orlovima" da je do kraja ozbiljnije ugroze.
  • Andrija Šrek

    09.09.2019 14:09
    ...
    Dobro je, poraz u poslednji čas!
    Ajmo dalje...
  • Vlada

    09.09.2019 10:37
    @Laza

    Wikipedia kaze: Miroslav "Muta" Nikolic, iz Kragujevca. Sada sam se i ja zabrinuo da tu ima nesto.
  • Ananirvana

    09.09.2019 02:29
    @marko Uzece zlato!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.