Odbojkaši Srbije bez poraza u grupi, protiv Češke u osmini finala

Odbojkaši Srbije pobedili su večeras Austriju sa 3:0 (25:16, 25:22, 25:20) u meču poslednjeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu i bez poraza završili grupnu fazu takmičenja. Srbija će u osmini finala igrati protiv Češke.
Srbija će u osmini finala igrati protiv Češke. Pobedom nad Belgijom, Srbija je već ranije obezbedila prvo mesto u grupi, a plasman u osminu finala izboriće po četiri selekcije iz svake grupe.
 
Ozbiljnom i odgovornom igrom, izabranici Slobodana Kovača su savladali Austriju i završili takmičenje u B grupi. Austrija nije bila suviše težak rival Srbiji, ali je ipak pružila otpor tokom sva tri seta. Najbolji odbojkaši Srbije su odigrali dovoljno dobro da stignu do maksimalnog trijumfa.
 
Posle odlične igre u prvom setu i vođstva od 1:0 (25:16), Srbija je nešto opuštenije počela drugi set. Austrijanci su to iskoristili i poveli sa 5:2 i 7:3. Srbija je izjednačila na 11:11, a zatim povela sa 14:12 i rutinski održavala razliku.
 
U finišu je Srbija imala četiri set lopte, a iskoristila je drugu za konačnih 25:22 i prednost od 2:0 u setovima. Austrijanci su i u trećem setu pružili snažan otpor, ali ne dovoljan da bi se ugrozila pobeda Srbije. Na kraju je bilo 25:20 za pobedu od 3:0.
 
Srbija će u osmini finala igrati protiv Češke u Antverpenu, u subotu, 21. septembra, najverovatnije od 17.30 časova. Šampionat Evrope se održava u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji, a Srbija na Evrovoleju brani bronzanu medalju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).