Partizanu samo bod protiv AZ-a, uprkos penalu i igraču više

Fudbaleri Partizana i AZ Alkmara igrali su sinoć u Beogradu nerešeno 2:2 u prvom kolu Grupe L Lige Evropa.
Golove za Partizan postigao je Bibras Natho u 42. minutu iz jedanaesterca i u 61. minutu, dok su pogotke za AZ Alkmar postigli Kalvin Stengs u 13. i Miron Boadu u 66. minutu.
 
Meč je loše počeo po crno-bele, iako su dvaput pretili šutevima sa ivice šesnaesterca, ali je lopta oba puta završila malo preko gola. Gosti iz Holandije poveli su posle odličnog kontranapada u 13. minutu. Nakon jedne dubinske lopte ka Usami Idrisi, koji se oslobodio Bojana Ostojića, te uposlio Mirona Boadua, a ovaj usamljenog Kalvina Stengsa, AZ Alkmar poveo je sa 1:0.
 
Primljeni gol nije mnogo promenio u igri Partizana, ali su crno-beli zaigrali nešto ofanzivnije. Posle dobre lopte ka Asanu u 27. minutu koji je "izbio" sam ispred golmana holandskog tima, Jonas Svenson ga je oborio s ledja i zaradio crveni karton.
 
Igrač više doneo je dosta promena na terenu, Partizan je imao potupunu inicijativu, ali do izjednačenja nije uspeo da dodje pre 42. minuta i to iz jedanaesterca. Umar Sadik, posle kontakta s Vujtensom, pao je u šesnaestercu AZ-a, sudija je pokaza na belu "tačku", a siguran izvodjač bio je Natho.
 
U drugom delu Partizan je nastavio sa inicijativom, Natho je bio najistaknutiji, a upravo je on u 61. minutu posle jedne odbijene lopte, odnosno šuta Sadika u stativu, pogodio za preokret. 
 
Delovalo je u tim trenucima da je Partizan na pragu pobede, ali je AZ Alkmar posle jedine akcije u drugom delu došao do izjednačenja. U 66. minutu Stengs je uzvratio asistenciju Boaduu koji je pobegao Miletiću, utrčao u šesnaesterac i preciznim udarcem sa oko sedam metara savladao Vladimira Stojkovića.
 
Partizan je do kraja meča imao nekoliko prilika, a najbolju je propustio Lazar Marković kada je sa oko 10 metara pokušao da lobuje golmana AZ Alkmara, ali je lopta završila preko gola.
 
Usled kazne Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije, nije bilo karata u slobodnoj prodaji, već je besplatan ulaz omogućen samo dečacima i devojčicama iz škola fudbala širom Srbije i regiona, uzrasta do 14 godina. Utakmica na stadionu Partizana igrana je pred nešto više od 15.000 dece.
  • Летећи Холанђанин

    20.09.2019 08:48
    Филип Вишњић
    Ови лопатару испадоше веће слепчине од Реј Чарлса: више од 60 минута имали су играча више, пенал им Жабар досудио, а није га било ни у писму... И шта? 2:2! Манипулишу децом, а, овамо, у школу се не сме у мајицама које имају навијачке ознаке! Где је, сада, главати министар Шарчевић да га питам како ће ти клинци ујутру на наставу у Сурдулици или Доњем Бријању?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.