Selektor odbojkaša: Mi smo ekipa, to je najvažnije

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač, posle plasmana u finale EP, rekao je da je njegov tim uspeo da nametne igru rivalu.
"Uspeli smo da Francuze udaljimo od mreže, ispoštovali smo to dobro. Kada je pala koncentracija, onda mora trener da reaguje, vidite kako je ispao peti set. Hvala mom stručnom štabu, pre svega kondicionim trenerima koji su odradili svoj posao. Dva peta seta odigrali smo kao da su prvi", rekao je Kovač posle meča.
 
Istakao je da su igrači imali sjajnu reakciju i da se nisu uplašili atmosfere.
 
"Teško je motivisati igrače za svaku utakmicu, mučili smo se, ali kada je bilo najvažnije imali smo jednu tehničku ekipu. Zamerali su nam da nemamo primače, nemamo dizača, nemamo libera... Onda s druge strane, Francuzi su fenomenalni... Mi smo ekipa, to je najvažnije. Daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i da uđemo maksimalno u meč protiv odlične ekipe Slovenije", izjavio je Kovač.
 
Kovačević: Prelep osećaj pobediti Francusku usred Pariza
 
"Presudilo je to kako smo počeli peti set. Bilo je stvarno prelepo igrati i pobediti Francusku usred Pariza. Dali smo sve od sebe i to se isplatilo", rekao je reprezentativac Uroš Kovačević.
 
Aleksandar Atanasijević, najefikasniji igrač u timu Srbije sa 27 poena, istakao je da je ostvarena velika pobeda.
 
"Naš trener je imao prava kada je pre utakmice rekao da ni sam ne zna kako ćemo igrati. Slušali smo šta nam je trener govorio, odigrali sjajan meč. Treba potpuno da zaboravimo ovu pobedu, jer nas čeka prelepo finale. Vidim da će biti naše publike, sve je spremno za uživanje", rekao je Atanasijević.
 
Srbija je pobedila Francusku 3:2, a u odlučujućem setu izabranici Slobodana Kovača napravili su seriju od 5:0, koja je za domaćina bila nedostižna.
 
Srbija će u nedelju od 17:30 igrati u finalu protiv Slovenije.
  • Napredno

    28.09.2019 12:08
    Dno
    Ko će prvi čestitati nego AV, AV....
    Hleba i igara nikad dosta, kao rimski imperator.
    Uzgred budi rečeno, sad zbunjujem sve botove sa njima nepoznatim rečnikom, sorry.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.