Nepoznato šta će i na koji način raditi Komisija za integritet Fudbalskog saveza Srbije

Nije poznato ko će biti članovi Komisije za integritet Fudbalskog saveza Srbije, koja će im zapravo biti ovlašćenja osim posmatranja utakmica, da li će njihova ocena o (ne)regularnosti biti presudna prilikom odlučivanja Disciplinske komisije, kao i koje će metode provere (ne)poštenja klubova prilikom igranja mečeva, osim posmatranja, koristiti.
Nepoznato šta će i na koji način raditi Komisija za integritet Fudbalskog saveza Srbije
Foto: 021.rs
Oficir za integritet FSS Ivan Petrić, koji je imenovan za predsednika Komisije za integritet, objasnio je za Danas da mu Ugovor o radu zabranjuje da daje izjave za medije, dok generalni sekretar Saveza Jovan Šurbatović i ostali nadležni nisu odgovorili na pitanja Danasa.
 
Za sada je iz zvaničnih spisa FSS jedino poznato da će Petrić kao predsednik Komisije lično imenovati preostalih 11 članova iz redova zaposlenih u FSS, iz članova organa FSS, kako i iz redova zaposlenih u MUP-u Srbije i službama bezbednosti. Petrić će iz redova Komisije delegirati članove za praćenje pojedinih utakmica, a oni će za to dobijati nadoknadu "koja će se utvrditi posebnom odlukom". Ostalo je i nejasno zašto će Komisija imati čak 12 članova.
 
Advokat Božo Prelević sumnja da će formiranje ove Komisije, bez obzira ko sve bude njen član, moći da smanji nameštanja u srpskom fudbalu. 
 
"Samo ime Komisije za integritet je urnebesno smešno. FSS je o integritetu sve rekao onog trenutka kad je Slaviša Kokeza smenio Slavoljuba Muslina. Formiranje Komisije zvuči mi kao mađioničar koji je stavio šešir ispred sebe i iz njega izvukao cedulju na kojoj piše integritet. Svi će se diviti mađioničaru iako će znati da je to samo predstava", priča Prelević za Danas. 
 
Problem srpskog fudbala je prema njegovim rečima mnogo dublji i teško će formiranje bilo kakve nove komisije moći to da reši.
  • antiglupan

    14.11.2019 12:08
    sport je zli biznis
    Da se ja pitam sve bi vas trebalo raspustiti, i sportiste i kojekakve komisije, i to trajno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.