Čović: Nismo želeli da budemo učesnici nečega što nosi visok rizik

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović izjavio je danas da niko nije naredio da košarkaši beogradske ekipe ne putuju u Podgoricu na utakmicu protiv Budućnosti i da klub ne želi da učestvuje u svemu što se dešava u Crnoj Gori, na osnovu procene bezbednosnog rizika.
"Nama nije naredjeno da ne idemo, već je ostavljeno na nama da donesemo odgovarajuću procenu. Niti nam je država zabranila, niti bilo koja agencija. Treba mi da preuzmemo rizik. Niko nije želeo da preuzme rizik za ono što može da se dogodi. Nismo želeli da budemo učesnici nečega što sa sobom nosi visok rizik i to je jedina naša namera u svemu ovome", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Beogradu.
 
Košarkaši Crvene zvezde neće večeras igrati protiv Budućnosti u Podgorici, u 13. kolu ABA lige. Zvezda je u toku dana dobila dopis crnogorske policije koja joj "garantuje bezbednost od dolaska u tu državu, pred utakmicu, tokom i posle meča".
 
"Mi u to ne možemo da verujemo, iako bi Budućnost učinila sve da utakmica prodje regularno u svom toku. Ali, to ne zavisi od Budućnosti. Ovo su bezbednosni organi jedne države, u kojoj se dogadjaju odredjeni dogadjaji koji su takvi kakvi su, ne bih želeo da ih komentarišem. Imate procenu naših bezbednosnih organa koja kaže: 'zbog svega navedenog, mišljenja smo da gostovanje Zvezde predstavlja realni bezbednosni rizik i da sva raspoloživa saznanja ukazuju na ugrožavanje'. Zasigurno je da ćemo odluku donositi na osnovu naših procena", kazao je Čović.
 
On je rekao da mu nije jasno šta je problem da se utakmica odloži i dodao da je Zvezdin predlog bio da se igra 24. februara, uz reči da tako tvrdoglav stav Budućnosti nije baziran na sportu već da je sve to više od igre. Upitan šta će biti ako utakmica bude registrovana rezultatom 20:0 za Budućnost, Čović je rekao da očekuje da preovlada razum.
 
Crvena zvezda nije dobila zvaničan odgovor ABA lige na zahtev da se odloži utakmica. Čović je rekao da ne treba isključiti i mogućnost da ABA liga bude bez Crvene zvezde.
 
Dodao je da Zvezda nije imala nameru da bilo šta politizuje i da namera Zvezde nije da ruši ABA ligu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).