Đoković već zaradio više od milion dolara u ovoj godini

Drugi teniser sveta Novak Đoković odigrao je fantastičan turnir na ATP kupu i predvodio Srbiju do titule.
Đoković je pobedio u svih šest mečeva u singlu, kao i dva u dublu, što je bilo dovoljno "orlovima" da trijumfuju na premijernom takmičenju. Novak je u finalu savladao najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 6:2, 7:6 (7-4) i tako smanjio zaostatak na samo 515 bodova.
 
Od maksimalnih 750 bodova, zaradio je 665 (više od svih ostalih igrača na turniru), ali ono što je posebno interesantno jeste novac koji je zaradio.
 
Kada se objedine nagrade za svaku pobedu, Đoković je već 12. januara zaradio više od milion dolara, tačnije - 1.013.160 američkih novčanica.
 
To znači da je i dalje rekorder, u karijeri je probio granicu od 120 miliona zarade od turnirskih nagrada, objavljeno je na zvaničnom sajtu ATP-a. Priliku da poboljša svoj bodovni konto, ali i bankovni račun, imaće na Australijan openu koji počinje 20. januara.
 
Ukoliko odbrani titulu u Melburnu, zaradiće 4,12 miliona australijskih dolara, odnosno 2.500.000 američkih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.