Košarkašice poražene od SAD na startu kvalifikacija za OI

U prvom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je sinoć u Beogradu od Sjedinjenih Američkih Država sa 88:69 (20:14, 22:20, 28:13, 18:22).
Pored Srbije i SAD, u grupi su još Nigerija i Mozambik, a Amerikanke su, kao svetske prvakinje, već obezbedile plasman na olimpijski turnir i u Beogradu igraju van konkurencije.
 
Olimpijske vize izboriće dve selekcije, što znači da je našim košarkašicama dovoljna jedna pobeda da drugi put zaredom zaigraju na Olimpijskim igrama.
 
Iako su Sjedinjene Države u Beograd došle skoro sa drugim timom i u tom sastavu su bile isuviše jake za selekciju Srbije. Razlika u kvalitetu je bila očigledna i utakmica je selektorki Marini Maljković poslužila da uigra tim za naredna dva susreta. Posle treće četvrtine Amerikanke su imale prednost od 23 poena i u poslednjih 10 minuta odigale su sa neuporedivo manje energije i koncentracije, što su naše košarkašice iskoristile da malo smanje razliku.
 
Reprezentativke Srbije zaslužuju čestitke za veliku borbenost, koja se najviše videla u skoku, gde su bile ravnopravne, a imale su pet uhvaćenih lopti više u napadu. To im je obezbedilo šest šuteva iz igre više, ali su ih američke košarkašice odličnom odbranom svele na 37 odsto šuta za dva poena.
 
Stručnom štabu sada predstoji da pripremi ekipu za utakmicu protiv Nigerije, koja je na programu u subotu, jer bi našoj reprezentaciji ta pobeda obezbedila plasman na Olimpijske igre.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.