Najbogatiji nemački klubovi se odriču novca da bi pomogli rivalima

Četiri najbogatija nemačka fudbalska kluba obećala su 20 miliona evra kao podršku drugim timovima koji se bore za finansijski opstanak zbog pandemije virusa korona.
Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Lajpcig i Bajer Leverkuzen će odsutati od 12,5 miliona evra, još neraspoređenog novca od TV prava i dodaće još 7,5 sopstvenih sredstava.
 
Ta četiri kluba su ove sezone igrala Ligu šampiona, što im je omogućilo dodatni prihod.
 
Nemačka fudbalska liga, koja nadgleda dva najjača takmičenja u toj zemlji, odlučiće kako će rasporediti novac.
 
Liga je ranije saopštila da strahuje da bi mnogi klubovi mogli da se suoče sa finansijskim kolapsom ako se takmičenja ne nastave.
 
Direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige je rekao da je važno pružiti podršku u ovim teškim vremenima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.