VIDEO: Zabranjen ulični basket u Njujorku, skinuti obruči sa 1.700 koševa

Sjedinjene Američke Države trenutno su paralisane zbog pandemije virusa korona i spadaju među najugroženije zemlje sveta, uz Italiju i Španiju.
Stao je sport, a vlasti Njujorka rešile su da skinu obruče s uličnih terena kako bi se sprečilo širenje bolesti.
 
Učinili su to po kratkom postupku, tako što su sa čuvenih igrališta poput Raker parka, "Kaveza", Dajkman Parksa, poskidali obruče. Ista politika primenjena je i na gotovo sve veće terene za košarku i basket. Broj skinutih obruča sa konstrukcije koševa je 1.700.
 
"Neće biti košarke, jer nema ni koševa. To je kontaktni sport i rizik od širenja zaraze je očigledan", rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.
 
Fizičke aktivnosti u njujorškim okruzima Kvinsu, Stejten Ajlendu, Bronksu, Menhetnu i Bruklinu, strogo su zabranjene.
 
U SAD je umrlo više od 5.000 osoba, a crne slutnje glase da bi ta cifra mogla da naraste i na 250.000.
 
  • Vera

    02.04.2020 11:12
    Ljudi moja, ima li kraja ovoj paranoji ??? Sve je to uvod u globalnu diktaturu ! Ako se mase sad ne osveste, neće nikad, plašim se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.