Kvalifikacije za Olimpijske igre od decembra do kraja maja

Svetska atletska federacija saopštila je danas da će se kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju održavati od 1. decembra ove do 31. maja ili 29. juna naredne godine.
Kvalifikacije za Olimpijske igre od decembra do kraja maja
Foto: Pixabay
Kako se navodi, zbog pandemije koronavirusa, kao i zbog odlaganja Igara, nijedan nastup od 5. aprila do 30. novembra neće se računati za olimpijske kvalifikacije, što je bilo prethodno dogovoreno razdoblje za olimpijske norme.  
 
IAAF je takvu odluku donela jer se plaši da će se takmičenja u nekim delovima sveta nastaviti mnogo ranije i da će neki sportisti imati više prilika da stignu do norme od drugih.
 
Atletičari koji su već izborili norme zadržaće svoja mesta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).