Promenjeno fudbalsko pravilo zbog virusa korona: Dozvoljeno pet izmena po meču

Fudbalskim klubovima biće dozvoljeno da koriste dve dodatne izmene po utakmici kako bi zaštitili igrače kada se sezone nastave nakon prekida zbog korona virusa.
Promenjeno fudbalsko pravilo zbog virusa korona: Dozvoljeno pet izmena po meču
Foto: Pixabay
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je ovaj privremeni plan predložila krajem aprila, kako bi se sprečile dodatne povrede igrača, a predlog je danas i formalno odobrila komisija za donošenje i izmenu pravila IFAB.
 
Ova odluka stupa snagu odmah i važi za takmičenja koja su ili počela ili će uskoro početi i koja se završavaju do 31. decembra.
 
IFAB tek treba da odluči da li će se pravilo o pet izmena primenjivati na takmičenjima i na utakmicama reprezentacija u 2021. godini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.