Otkazana sezona u Evroligi i Evrokupu

Košarkaška Evroliga neće biti nastavljena, a u narednoj sezoni u tom takmičenju će igrati 18 klubova koji su nastupali ove godine, saopštio je danas prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu.
Otkazana sezona u Evroligi i Evrokupu
Foto: Pixabay
Kako se navodi na sajtu Evrolige, u sezoni 2020-2021 u tom elitnom takmičenju će nastupiti Alba, Efes, Armani, Crvena zvezda, CSKA, Barselona, Bajern, Fenerbahče, Himki, Baskonija, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real, Valensija, Žalgiris i Zenit.
 
Danas je odlučeno da ni u Evrokupu neće biti nastavljeno takmičenje, a direktno pravo učešća u narednoj sezoni imaće osam timova koji su se ove godine plasirali u četvrtfinale - Partizan, Monako, Promiteas, Virtus, Tofaš, Venecija, Unikaha i Uniks.
 
Preostalih 16 učesnika kvalifikovaće se za Evrokup na osnovu plasnmana u nacionalnim i regionalnim takmičenjima.
  • Nestorović

    26.05.2020 15:31
    KonKisićkaStevanović
    Eto, našima se jednostavno nije dalo da naprave veliku glupost i organizuju turnir koji niko iz straha od epidemioje nije hteo da orrganizuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.