Klubovi u Rusiji kriju bolesne da bi igrali mečeve

Većina klubova Premijer lige ima fudbalere koji su pozitivni na virus kovid 19, ali Fudbalski savez Rusije ni ne pomišlja na odlaganje ili otkazivanje prvenstva.

Lopta se u ruskoj Premijer ligi zakotrljala prošlog vikenda i odmah se već na prvom meču odigranom 19. juna videlo da je ideja o solidarnosti među klubovima usled korone nemoguća.

Rostov je u testiranju pred nastavak sezone objavio da pet njihovih igrača ima koronu i da će zbog toga ceo tim morati u izolaciju.

Kako rival u 23. kolu, Soči, nije dao saglasnost za odlaganje utakmice, Rostov je na teren morao da pošalje omladince koji su izgubili čak 10:1.

Klub iz grada na Donu ne samo što je debaklom juniora u profesionalnoj konkurenciji pogoršao svoju gol razliku, već je umanjio sebi šansu za jurenje Lokomotive na drugom mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Moskovski klub im sada beži šest bodova, a Arsenal iz Tule sa kojim igraju danas takođe nije pristao na odlaganje meča.

Rostov u Premijer ligi Rusije nije usamljen jer mnogi klubovi iz velikih gradova imaju problem sa koronom, dok su u boljoj poziciji oni iz sibirske ili krasnodarske oblasti.

Orenburg je juče prijavio da ima čak šest zaraženih igrača i dvojicu trenera.

Dinamo Moskva i Ufa su takođe prijavili da imaju igrače iz prvog tima pozitivne na kovid 19. Orenburg je u dodatnom problemu što je prekasno saznao za zaražene igrače da bi tražio odlaganje današnjeg meča sa Krasnodarom, pa su čelnici kluba sada prinuđeni da mole rivala i ligu da prekrše pravila i u poslednji čas pristanu na pomeranje utakmice.

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije Aleksandar Djukov rekao je da će liga uprkos koroni biti zvanično završena i da su klubovi sami krivi što su dozvolili da im zaraza uđe u ekipe.

Lokalni mediji tvrde da mnogi klubovi kriju slučajeve korone upravo zbog straha da bi morali da omladince pošalju na meč.

Na stadionima u Rusiji je dozvoljeno prisustvo publike u ograničenom broju (trećina kapaciteta stadiona), ali uz strogo poštovanje razmaka.

Rusija je po broju dnevno obolelih od korone trenutno na prvom mestu na svetu (6.800). U ukupnom poretku je treća, iza SAD i Brazila, sa 620.000 slučajeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.