Protest košarkaša NBA protiv rasizma, odložene utakmice

NBA košarkaši izrazili su do sada najsnažniji protest zbog rasne nejednakosti, kada su Milvoki Baksi iz grada Milvoki u saveznoj američkoj državi Viskonsin odlučili da bojkotuju petu utakmicu prvog kola plej-ofa protiv Orlando Medžika.
Protest košarkaša NBA protiv rasizma, odložene utakmice
Foto: Pixabay
Baksi su takvu odluku doneli usled pucnjave prošlog vikenda tokom koje je policija u Kenoši, u Viskonsinu, teško ranila 29-godišnjeg Afroamerikanca, prenosi Rojters.
 
Utakmica je trebalo da počne u četiri sata popodne po lokalnom vremenu, ali su košarkaši Milvokija ostali u svlačionici, navodi Glas Amerike.
 
Košarkaši Orlanda su se pojavili na zagrevanju, a kada im je rečeno da utakmice neće biti, nagovestili su da neće prihvatiti pobedu službenim rezultatom.
 
Ubrzo potom NBA liga je objavila da će sve tri utakmice u sredu, uključujući duel Milvokija i Orlanda, biti odložene, s obzirom da su, prema pisanju pojedinih sportskih medija u SAD, preostala četiri tima Hjuston, Oklahoma Siti, Portland i Los Anđeles Lejkers, takođe planirali da bojkotuju.
 
Neizvesno je da li će se igrati i dueli planirani za danas.
  • Miki

    27.08.2020 08:07
    ...
    Svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.