Leskovac odobrio novac za izgradnju stadiona vrednosti 2,4 milijarde dinara

Skupštine Leskovca usvojila je odluku o izmenama i dopunama plana nabavki grada za 2020. godinu, kojom se predviđa izgradnja gradskog fudbalskog stadiona u vrednosti više od 2,4 milijarde dinara.
Navodi se da će Lesovac biti prvi od tri grada, pored Zaječara i Loznice, u kojem će biti izgrađen moderan stadion "Dubočica" prema standardima UEFA.
 
Nakon izgradnje samog stadiona sa parkingom, što je prva faza, naredna faza podrazumevaće izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona.
 
U okviru treće faze će biti izgrađen sportski objekat, ali i administrativni, edukativni i prateći sadržaji sa istočne strane stadiona.
 
"Ovo je novac koji će biti odvojen za prvu fazu, dok početak druge i treće zavisi od priliva finansijskih sredstava. Stadion koji se nalazi u širem centru grada nadomak jednog od najlepših parkova u ulici Kralja Petra Prvog i u neposrednoj blizini ulice Sime Pogačarevića, odnosno na relaciji puta Leskovac-Vlasotince, gde smo u dužini od 6,5 kilometrara u rekonstrukciju uložilio 283,3 miliona dinara, zauzimaće više od 10.000 metara kvadratnih i imaće preko 8.000 sedišta", rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
 
On je dodao i da će stadionski kompleks imati 198 parking mesta, od kojih 128 regularnih, 32 mesta za osobe sa invaliditetom, 38 mesta u zoni za utakmice sa TV prenosom, 38 pomoćnih parking mesta, i dva za autobuse.
 
Pored već više puta najavljene izgradnje nacionalnog stadiona u Beogradu, planirana je izgradnja novih stadiona i u Novom Sadu, Zaječaru, Loznici, Vranju, Kraljevu i Subotici.
  • vladaNS

    02.11.2020 10:53
    ?
    Država bez mozgova na čelu s predsednikom....
    Pozdrav iz Vojvodine
  • Slave

    28.10.2020 15:03
    Mazohisti na kubik
    Rodom sam iz Leskovca iako sam tu proveo prvih 20 godina zivota mogu da kazem da je to jedan od najkorumpiranijih gradova u Srbiji.Ljudi iz okolnih sela podizu kredit i prodaju njivu da bi kupil radno mesto na motanju otrovnih kablova u Juri za 250 eura plate.Licno znam par zena koje su prodale zemlju 15 ari sume za 1300 eura/0,8 eura kvadrat PLODNE ZEMLJE SA DRVECEM NA NJEMU da bi sa tih 1300 eura kupili radno mesto za 250 eura plate.

    Takav podanicki i mazohisticki mentalitet ja mislim mozda u najzaostalijim africkim plemenima postoji ali nisam i to vise siguran nakon kad sam gledao na youtube kako zive i plemena u centralnim africkim drzavama i koje plate primaju koje su i za par desetina eura vece od onih u "Juri".


    U kojoj to drzavi Afrike ne Evrope Afrike mozete kupiti kvadrat plodne zemlje za 80 euro centi da bi sa tim parama otisli u fabrici da motate kablove za 1 euro po satu?


  • Vlada

    28.10.2020 10:13
    Serbian Old Trafford.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.