Australijan open od 8. februara sa znatnim brojem gledalaca

Sudeći prema izjavama čelnika Tenis Australija, sve je jasnije da će Australijan open početi 8. fabruara.
Prvi čovek australijskog tenisa Kreg Tajli najavio je da će se prvi Grend slem sezone održati po posebnom protokolu o bezbednosti, ali da se čekaju dalje potvrde Vlade države Viktorija.
 
Tako će Novak Đoković, koji u Melburnu brani trofej koji je osvajao u poslednje dve godine, na mesto uspeha doći sredinom januara, kako bi tamo proveo obavezne dve nedelje u karantinu.
 
"Trebalo nam je malo vremena, ali imamo sjajne vesti, izgleda da ćemo biti u poziciji da održimo Australijan open od 8. februara. Igrači će morati u karantin na dve nedelje od 15. januara, ali je Vlada Viktorije odobrila posebne uslove za učesnike Australijan opena. Saglasili su se sa tim da je njima neophodna mogućnost da se pripreme za grend slem", izjavio je Tajli.
 
Jasno je da će teniseri, kao što je to bio slučaj i na US Openu i Rolan Garosu, morati da budu u nekoj vrsti biološkog balona. Svakako će biti testirani na koronavirus veoma često, tako da za njih to neće biti ništa novo.
 
"Imaćemo jasna pravila, ali posle karantina, igrači će biti slobodni da izaberu gde će boraviti, gde će igrati pripremne mečeve i potom se takmičiti na Australijan openu pred značajnim brojem publika, u sjajnoj atmosferi Melburna, prvi put posle mnogo meseci", zaključio je Tajli.
 
Ova vest svakako ohrabruje i ukazuje na povratak navijača na tribine. U kom će to kapacitetu biti izvodljivo, to će se tek videti, ali svakako su pozitivne vesti da u Viktoriji već 34 dana nije zabaležen nijedan slučaj zaraze virusom korona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.