Brejkdens postaje olimpijski sport

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će brejkdens biti novi sport na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.
MOK je u potrazi za modernim događajima, kako bi privukao mlađu publiku, pa je zbog toga u zvanični olimpijski program uveo i ulične plesne borbe, poznatije kao brejkdens. Na Igrama taj ples će se zvati brejking, kao sedamdesetih godina prošlog veka kada je izmišljen na ulicama Bronksa u SAD.
 
Na Olimpijskim igrama u Parizu učesnici će se takmičiti i u skejtbordingu, sportskom penjaju i surfu. Ta tri sporta debitovaće na Igrama u Tokiju naredne godine.
 
Brejkdens su predložili organizatori Igara u Parizu pre dve godine, posle pozitivnih reakcija na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu 2018. godine. Nakon toga, brejkdens je prošao dalje faze odobravanja 2019. godine, u odvojenim odlukama Izvršnog odbora MOK i punopravnog članstva.
  • Neko

    08.12.2020 07:21
    Samo kazem
    Podrska, bice atraktivno
  • Lala

    08.12.2020 07:20
    Glupost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda osvojila ABA ligu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu, pošto su kao gosti u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Partizan sa 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24) i finalnu seriju dobili sa 3:0.

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.