Još dva slučaja korone među teniserima u Australiji, igrači nezadovoljni tretmanom

Vlasti u državi Viktorija u Australiji potvrdile su da je još dvoje tenisera pozitivno na virus korona, ali još uvek nije poznato o kome se radi.
Time se broj pozitivnih takmičara popeo na devet.
 
Naime, slučajevi zaraze koronom u avionima kojima su igrači i njihovi timovi dolazili u Melburn doveli su do toga da 72 igrača bude smešteno u hotelske sobe bez mogućnosti da ih u naredenih 14 dana napuste, čak i zbog treningea Ostali takmičari imaju pet sati dnevno na raspolaganju za treninge.
 
Nezadovoljstvo među igračima sve veće
 
Negativan odgovor australijskih vlasti na predloge Novaka Đokovića u vezi sa uslovima koje teniseri imaju izazvao je mnogobrojne reakcije samih takmičara.
 
Viktor Troicki je izjavio da je situcija katastrofalna i da ne može da izađe iz sobe.
 
"Haos je totalni, užas što se svega tiče. Zatvoren sam 14 dana, ne mogu iz sobe da izađem. Nema treninga, nema ničega. Propada mi Gren slem, ne mogu u sobi da se spremim za pet setova. Užas, katastrofa. Da sam znao, ne bih dolazio", istakao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Troicki za Sportski žurnal.
 
Španski teniser Roberto Bautista Agut takođe je na vrlo originalan način iskazao nezadovoljstvo organizacijom ovogodišnjeg Australian opena kada je naveo da je situacija "ista kao da ste u zatvoru, samo što imate wi-fi".
 
"U hotelskoj sobi se može trenirati, ali to nije ni blizu isto onome na šta smo navikli. Osećam se vrlo neprijatno u ovako uskom prostoru i ne mogu da zamislim da ću morati da ostanem u sobi u naredne dve nedelje. Teško je, veoma je teško", rekao je Agut za izraleski Kanal 5.
 
Početak turnira u Melburnu planiran je za 8. februar, a trajaće do 21.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.