Da li sportistima treba dati prioritet u vakcinisanju?

Izrael namerava da svi njegovi sportisti koji budu učestvovali na Olimpijskim igrama u Tokiju, budu vakcinisani protiv virusa korona, saopštio je izraelski Nacionalni olimpijski komitet, usred globalne rasprave o tome da li sportistima treba dati prioritetni pristup u vakcinisanju.
Da li sportistima treba dati prioritet u vakcinisanju?
Foto: 021.rs
Izrael, međutim, trenutno prednjači u svetu u vakcinaciji po glavi stanovnika, pošto je vakcinisao 29 odsto svog stanovništva sa najmanje jednom dozom, preneo je Rojters.
 
U sklopu vakcinacije protiv korone u Izraelu je već vakcinisano 50 odsto članova delegacije izraelskih sportista koja ide u Tokio, rekla je portparolka Komiteta Rojtersu.
 
Do kraja maja 2021, svi će biti u potpunosti vakcinisani protiv korona virusa, istakla je ona.
 
Predstavnik Britanske olimpijske asocijacije rekao je da sa svojim sportistima nisu razgovarali o vakcinacijama i da su im prioritet ranjivi, stariji i radnici na prvoj liniji odbrane.
 
Američki Olimpijski i Paraolimpijski komitet saopštio je da su se neki sportisti opirali vakcinaciji jer su mnogi pokrenuli pitanja o njenom uticaju na njihove performanse.
 
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah rekao je da, iako će učesnici biti podsticani da se vakcinišu, vakcinacija neće biti obavezna.
  • NE

    28.01.2021 08:49
    Kao najfit, najvitalniji i najzdraviji, zajedno sa policijom i vojskom, sportisti treba da su apsolutno poslednji na redu.
    Uz to, sport je najmanje važna i najneproduktivnija delatnost prožeta korupcijom, dilovima, nameštanjem i ostalim prevarama.
  • Veselko

    28.01.2021 07:50
    Naravno da ne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).