Omladinska selekcija Srbije je omladinska selekcija Beograda

Novi selektor omladinske selekcije Srbije Aleksandar Rogić objavio je spisak fudbalera na koje će računati u dva meča protiv Bosne i Hercegovine.
Omladinska selekcija Srbije je omladinska selekcija Beograda
Foto: 021.rs
Rogić je objavio spisak sa 28 igrača, od čega samo šestorica njih nisu iz nekog beogradskog kluba. Igrači koji nisu iz Beograda su Filip Stanković, sin Dejana Stankovića, koji nastupa za Inter, Nenad Perović i Nemanja Kos dolaze iz lučanske Mladosti, Branislav Knežević nosi dres Mačve, Aleksa Đurasović igra za Spartak, dok Vukašin Bogdanović nastupa za novosadski Kabel.
 
Ostali igrači dolaze iz Partizana, Teleoptika, Crvene zvezde, Grafičara, IMT-a, Čukaričkog i Voždovca. 
 
Novopostavljeni selektor kaže da oseća veliku privilegiju i zadovoljstvo što vodi omladinsku reprezentaciju, ali istovremeno i "veliku odgovornost pre svega prema momcima koji se nalaze u fazi karijere koja za mnoge može biti prelomna, na prelasku iz omladinskog u seniorski fudbal".
 
"Taj put od talentovanog momka do vrhunskog igrača, upravo u ovoj fazi ima najviše prepreka. Ujedno, privilegija je biti u poziciji da svojim radom i odnosom možemo, nadam se, pozitivno uticati na njihov razvoj. Krajnji cilj mog rada je da do juna 2022. imamo potpuno pripremljenu i selektiranu ekipu spremnu za uspešan nastup u sledećem ciklusu mlade reprezentacije. To ćemo postići tako što ćemo prepoznati fundamentalne vrednosti koje će nas, od grupe individualaca, napraviti snažnim timom. Takođe, vrlo je bitno usavršiti model igre, koji će nam donositi rezultate, afirmisati pojedince, ali koji će biti atraktivan i učiniti ponosnim svakog ko gleda kako igra naša reprezntacija", poručuje Rogić.
 
Selektor navodi da su se na spisku našli svi igrači koje je želeo, osim Filiša Bačkulja i Dejana Teteka, koji igraju za austrijski Juniors i engleski Reding. 
 
"Ovaj spisak je upravo pokazao da je reprezentacija iznad svih, apsolutno svi domaći klubovi su nam izašli u susret i to mora da bude princip i ubuduće. Svi smo na istom zadatku", dodaje Rogić.
 
Na test-utakmice protiv Bosne i Hercegovine pozvani su:
 
Golmani:  Lazar Slavković (Teleoptik), Filip Stanković (Inter), Andrija Katić (IMT);
 
Odbrana: Viktor Rogan (Čukarički), Uroš Lazić (Grafičar), Stefan Despotovski (Grafičar), Uroš Drezgić (Čukarički), Vuk Bogdanović (Voždovac), Luka Subotić (Teleoptik), Aleksandar Lukić (Crvena zvezda), Aleksandar Kadijević (Čukarički), Nenad Perović (Mladost, Lučani);
 
Vezni red: Aleksa Đurasović (Spartak ŽK), Andrej Blagojević (Teleoptik), Dejan Tetek (Reding), Andrija Radulović (Crvena zvezda), Miloš Pantović (Crvena zvezda), Nemanja Jović (Partizan), Jovan Lukić (Čukarički), Denis Stojković (Partizan), Branislav Knežević (Mačva), Mitar Ergelaš (Čukarički), Nikola Stanković (Grafičar), Luka Cvetićanin (Voždovac), Nikola Čolić (Partizan);
 
Napad: Ilija Babić (Grafičar), Nemanja Kos (Mladost, Lučani), Vukašin Bogdanović (Kabel). 
 
Srbija će u kvalifikacijama za EP igrati u grupi sa Jermenijom, San Marinom i Holandijom, a u narednu fazu ide samo pobednik grupe.
  • Lala

    19.02.2021 15:51
    ?
    Šta drugo reći do SRAMOTA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.