Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Zvezde zbog vređanja Ibrahimovića

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas, posle završene istrage, disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog incidenata na utakmici protiv Milana u Ligi Evropa odigranoj u Beogradu 18. februara.
Optužbe koje se stavljaju na teret Zvezdi su rasističko ponašanje, provokativno, odnosno uvredljivo skandiranje, kao i kršenje kovid protokola.
 
Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović je utakmicu pratio sa tribina, a iako nije bilo publike na stadionu, nekoliko desetina ljudi sedelo je u loži odakle se moglo čuti kako jedan muškarac vređa švedskog fudbalera, poreklom iz Bosne i Hercegovine, na nacionalnoj osnovi.
 
Zvezda je dan nakon meča osudila uvredljive poruke Zlatanu Ibrahimoviću i navela da će u saradnji sa nadležnima pronaći "primitivnog pojedinca koji je bacio mrlju na tradicionalno gostoprimstvo srpskog naroda".
 
Zvezda i Milan su 18. februara u Beogradu odigrali nerešeno 2:2, dok je u revanšu bilo 1:1, pa je italijanski tim prošao dalje.
  • Marko

    04.03.2021 07:11
    Ostro kazniti navijace
    Zvezdu kazniti jedino ako prikriva pocinioca. Ukoliko ga otkrije nije odgovorna a njemu kazna UEFE od milion eura, kazna Zvezde sto hiljada eura, krivicna za nacionanizam i robija ali i Ibrahimoviceva tuzba za uvredu. Kad odradi kazne nek dodje opet !!!
  • R49

    03.03.2021 22:47
    "Navijači"
    Jel ima neka pesma Nade Topčagić da uteši upravu Zvezde?
  • Dragan

    03.03.2021 22:42
    Ah
    Otkad fudbaler treba da pokazuje gostoprimstvo naroda ?Molim da sebpokrene i disciplinski postupak protiv FSS zbig glagrantnog mešanja politike i sporta.Na utakmivi sr bore dva tima ,da pobedi bolji kakva bre nacija.Pohapsiti ko je napisao izvinjenje on nije za sportistu on je za SNS.I ona pesma "ko bude bolji pobedu nek slavi" plavi napred plavi Jugoslavija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.