Fudbalska federacija Kosova: Bez himne i zastave nećemo igrati protiv Španije

Fudbalska federacija Kosova (FFK) najavila je da neće odgirati utakmicu sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu ukoliko ne budu intonirane himne i ne bude zastave Kosova.
Fudbalska federacija Kosova: Bez himne i zastave nećemo igrati protiv Španije
Foto: 021.rs
Ministarstvo spoljnih poslova Španije odlučilo je da će reprezentacija te zemlje odigrati utakmicu na svojoj terirtoriji s Kosovom, ali da "rival neće imati status kao ostale reprezentacije".
 
Reagujući na tu vest, FFK je istakao da su kriterijumi UEFA i FIFE jasni, da Španija to zna i da njene institucije "ne mogu da promene činjenicu da je Kosovo nezavisna i suverena država i od 2016. godine članica MOK, UEFA i FIFA".
 
"Pokušaj Španaca da minimiziraju državnost Kosova na utakmici 31. marta za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 'Katar 2022', pozivajući se na Kosovo kao 'teritoriju', uzaludan je i nepravedan. Svesni su da će se ovog dana suočiti sa kosovskim nacionalnim timom, koji će biti predstavljen kao i svaka druga zemlja. Kriterijumi UEFA i FIFA su kristalno jasni i Španija to zna, pa šta god se kaže i napiše, ne menja ova pravila i ni na koji način ih neće promeniti", navodi se u saopštenju FFK, a prenosi RTK2.
 
Ističe se da "Kosovo neće praviti ustupke" i da će igrati "po strogim kriterijumima i pravilima UEFA, s državnom himnom i zastavom", dok se u protivnom meč neće održati.
 
"FFK očekuje da se španska federacija ponaša u skladu sa pravilima UEFA i FIFA i da ne preduzima radnje koje štete odnosima federacija i naše dve države", naglasila je FKK. Fudbalska reprezentacija Španije dočekaće 31. marta u Sevilji kosovsku reprezentaciju u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
  • Лиманац

    19.03.2021 11:17
    И не треба да играју.
  • Saša D.

    10.03.2021 12:44
    Kad budete drzava (nikad)
    Hahaha... Pa sta ste vi jadnici umislili, da ce se neko rasplakati zbog toga? Imate "Boze pravde", a hvala Bogu i trobojku srpsku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.