Rukometašice Srbije bez plasmana na Olimpijske igre

Rukometašice Srbije poražene su u Đeru od Mađarske rezultatom 31:23 u drugom kolu kvalifikacionog za Olimpijske igre.
Rukometašice Srbije bez plasmana na Olimpijske igre
Foto: FoNet
Naša selekcija je tako praktično ostala bez šansi da se nađe na završnom turniru u Tokiju. Za to, eventualno čudo će im biti potrebno da Rusija izgubi dva puta, a da izabranice Ljubomira Obradovića ostvare ubedljivu pobedu nad Kazahstanom u poslednjoj rundi.
 
Najefikasnija u redovima Mađarske bila je Sandra Sološi-Začik sa sedam golova. Pratile su je Aniko Kovačič sa šest, odnosno Viktorija Lukač sa četiri.
 
Kod nas je najbolja bila Marina Dmitrović sa šest golova.Po tri su dodale Cvijić, Krpež-Šlezak i Trifunović. Slabo je šta funkcionisalo kod našeg tima u prvih 30 minuta, ali i na čitavom meču. Rivalke su delovale brže, organizovanije, konkretnije u nameri da ostvare zacrtani cilj. Problem za naše reprezenetativke predstavljale su i promašene šanse, ziceri. Samo je kapiten Krpež Šlezak propustila tri.
 
Mađarice su praktično od samog starta bile u prednosti, koja je u prvom poluvremenu išla do +5.
  • Draža

    21.03.2021 07:18
    Organizacija
    Sve kreće od organizacije.Imamo nestručan savez,vode ga političari,imate selektora koji je iskusan,ali to ništa ne vredi,kad se sa tolikim godina bavi istim poslom,pa se uspava na klupi.I imate devojke naravno,koje bi trebalo da su najbitnije,ali to kod nas nije slučaj.Jednostavno im se ne igra po tim uslovima.Ko je gledao utakmicu,video je da baš neće da igraju,izrazi lica sve govore.Pogotovo vidljivo je kod Cvijićke.
  • nik

    20.03.2021 23:09
    rukomet
    pRE RASPADA jUGOSLAVIJE BILI SMO JEDNA OD SVETSKIH SILA I U MUSKOM I ZENSKOM RUKOMETU. Tu mislim i na nas i na Hrvate koji su sacinjavali gro reprezentacija. Posle raspada sve bivse republike Jugoslavije su nas pretekle a o Hrvatskoj i da ne govorim. Rukomet je uz kosarku i vaterpolo bio nas najtrofejniji sport. Sta se to dogodililo da sada vec 30 godina tavorimo i ne mozemo da se mrdnemo sa mrtve tacke. Igramo u obe konkurencije jedan totalno zastareli rukomet bez ideje u napadu i sa slabom odbramom. Da li je moguce da vise u rukometu nemamo nikakve strucnjake a stalno proicamo o tome kako cemo sada sigurno uspeti. Mozda sam se previse raspricao u vezi ovoga ali mi je za rukomet stvarno veoma zao jer pripadam generaciji 60+ koja pamti zlatna vremena srpskog rukometa.
  • Горчило

    20.03.2021 21:30
    Јад
    Чему ли су се оне надале... Трећелигашка екипа, немају снаге, технике... А селектор можда може водити Звезду из Мокрина

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.