Srbija večeras protiv Portugala

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje večeras Portugal u derbiju drugog kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru.
Biće to prvi veliki test za ekipu novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, koja nakon što je pre tri dana savladala Irsku (3:2), sa dosta optimizma dočekuje zvanične šampione Evrope.
 
"U poslednja dva susreta izgubili smo od Portugala u Beogradu, učinićemo sve da prekinemo tu tradiciju i verujem da ćemo uspeti, mada znam da neće biti lako. Mi se nećemo predati unapred, gledamo utakmicu kao veliki izazov i verujemo da možemo da pariramo tako jakoj ekipi. Atmosfera na poslednjem treningu bila je sjajna i svi jedva čekamo da počne. Velika je motivacija kad igrate protiv šampiona Evrope i uživaćemo u fudbalu", izjavio je Stojković.
 
On je dodao da je ekipi sigurno psihološki malo lakše da priprema meč, nakon što je na startu savladala Irsku, ali i istakao da će meč protiv Portugalaca biti potpuno drugačiji.
 
"Veoma je važno kada startujete sa pobedom, uspeli smo to da uradimo protiv Irske, sa psihološke strane to može da znači neki pozitivni mir, ali sada ne razmišljamo o Irskoj, samo o Portugalu. Potpuno je nova pozicija, nov protivnik i potpuno drugačija igra. Stalno potenciram na kolektivnom duhu i mislim da je snaga jedne ekipe upravo u tome. Mi verujemo u tu snagu, tako da ćemo pokazati sve što možemo da kao grupa odgovorimo na izazov koji se zove Portugal", naveo je Stojković.
 
Istakao je da meč protiv Portugalaca sigurno nije ključni u kvalifikacijama i otkrio da će svakako biti promena u timu.
 
"Sastav ne mogu da kažem, ali biće drugačiji u odnosu na prvu utakmicu. Pretpostavljam da će Portugal biti u drugačijem sastavu u odnosu Azerbejdžan", rekao je.
 
Selektor Portugalaca Fernando Santoš izjavio je da ima veliko poštovanje prema selekciji Srbije, ali ne i strah.
 
"Došli smo u Beograd da pobedimo. Izuzetno cenim Srbiju, selektora Stojkovića. Znam ga još kao fudbalera, iz Marseja, video sam da je promenio neke stvari u formaciji, sada su trojica u zadnjoj liniji, ali verujem u moj tim", rekao je Santoš.
 
Utakmica između Srbije i Portugala igra se od 20:45h.
  • Slobodan

    27.03.2021 11:22
    Samo hrabro
    Viva Serbia. Orlovi gazite, nisu to mađioničari !!
  • /

    27.03.2021 09:31
    Viva Portugal!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.