UEFA odgovorila Portugalcima posle žalbe: VAR-a nema zbog pandemije

Mnogi su se pitali zašto nema VAR-a u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, a posebno je to izraženo posle meča Srbije i Portugala.
UEFA odgovorila Portugalcima posle žalbe: VAR-a nema zbog pandemije
Foto: FoNet
Portugalci su oštećeni u Beogradu za gol Ronalda previdom sudije Makelija, koji bi sigurno bio priznat da je bilo VAR-a.
 
UEFA je saopštila da je nameravala da primenjuje VAR tehnologiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, ali da se od toga odustalo zbog komplikovane situacije u vezi sa pandemijom virusa korona.
 
Sve posle žalbe Portugalaca na dešavanja na stadionu "Rajko Mitić".
 
"UEFA je 2019. godine predložila Fifi upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uticaj pandemije korona virusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je Uefu da odloži primenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evropa na sezonu 2021/2022, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine", navodi se u saopštenju.
 
Ronaldo je bio besan zbog odluke sudija, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi za terena, a posle toga sudija je odmah označio kraj utakmice.
 
"Takođe, VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA", navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.
 
Selektor Portugala Fernando Santoš rekao je da je neprihvatljivo igrati utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bez gol tehnologije i VAR-a.
 
Posle dva kola u Grupi A, Srbija i Portugal imaju po četiri boda na prvom i drugom mestu na tabeli.
  • ahahaha

    29.03.2021 10:50
    sve sudije medju komentatorima
    Ne, nije bio u ofsajdu u kvalifikacijama jer je Maksimovic, ili ko je vec od nasih bio gore desno, zakasnio na Silvinu asistenciju. Na stranu sto su se igrali sa nama celu utakmicu. Sudeci po dobrom delu komentara ne znam da li postoji licemernija grupa navijaca. Portugal je debelo ostecen ovde, nije da mi nismo zasluzili bod i da nismo bili bolji od njih (bili smo, narocito od drugog poluvremena i da je Rajkovic bio na golu umesto Dmitrovica verovatno bismo cak i pobedili), ali ne glumite sad pod uglovima, pod ovim, pod onim - svako sa jasnim vidom moze da vidi da je usla u gol. I mi smo npr. protiv Svajcarske na svetskom debelo osteceni za penal i sa pravom smo dizali halabuku oko toga, isto kao i Portugal ovde za gol.
  • ИСХС НИКА

    29.03.2021 07:56
    ВАР
    Шта каже Милорад Чавић, да ли треба ВАР или не?
  • Dr patak

    29.03.2021 07:50
    Cist je bio gol...presla...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).