Veslačica Jovana Arsić izborila Olimpijsku vizu

Reprezentativka Srbije u veslanju Jovana Arsić izborila je plasman na ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju u disciplini skif.
Veslačica Jovana Arsić izborila Olimpijsku vizu
Foto: Pixabay
Arsić je osvojila treće mesto u A finalu na Evropskim kvalifikacijama u italijanskom Varezeu, te joj je ovaj plasman obezbedio učešće na Olimpijadi.
 
Prema propozicijama na ovom takmičenju svoje mesto u glavnom gradu Japana overile su tri prvoplasirane.
 
Jovana je odlično počela trku. Posle prvih 500 metara bila je drugoplasirana iza neprikosnovene Ruskinje Ane Prahačen, koja je na kraju i ubedljivo trijumfovala. U drugom delu devojku iz Zrenjanina prestigla je samo Ukrajinka Dijana Dimčenko.
 
U samom finišu ozbiljan napad izvela je Šveđanka Lovisa Klason, ali je Arsićeva uspela da odbije napad i ostvari najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.
 
Arsićeva je 65. član srpske ekspedicije na Olimpijskim igrama. Pre nje od veslača mesto u Tokiju je obezbedio dvojac bez kormilara, koji čine Miloš Vasić i Martin Mačković.
 
Olimpijske igre koje su planirane za prošlu godinu, pomerene su usled pandemije i na programu su ove godine od 23. jula do 8. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.